You are here
Home > Ekonomija > Juče je počeo prelazni period za fiskalizaciju na pijacama

Juče je počeo prelazni period za fiskalizaciju na pijacama

Fallback Image


Za kilogram krompira ili kilogram domaćeg sira neće se izdavati fiskalni računi. Novi zakon o fiskalizaciji, čija puna primena počinje prvog maja, predviđa uvođenje fiskalnih kasa samo za preduzetnike, ali ne i za registrovana poljoprivredna gazdinstva koja na pijacama plasiraju kako primarne poljoprivredne proizvode, tako i njihove prerađevine.

subotica

„Mi verujemo da će primena zakona o fiskalizaciji najmanje uticati na funkcionisanje zelenih pijaca, a sigurno će najviše uticati na funkcionisanje robnih pijaca. Međutim, nadamo se da će od naredne godine pijace nastaviti normalno da rade”- kaže Savo Duvnjak iz JKP Subotičke pijace.

Kako će se robne pijace, među kojima je i jedna od najvećih u Srbiji – subotički Buvljak, prilagoditi novom zakonu ostaje da se vidi, a Poslovno udruženje Pijace Srbije će se aktivnije uključiti u pružanje pomoći korisnicima u ovom prelaznom periodu.

„To se odnosi na celu Srbiju i na, praktično, sve pijačne uprave koje su udružene u Poslovno udruženje Pijace Srbije, uključujući i subotičko akcionarsko društvo Tržnica i Javno komunalno preduzeće Subotičke pijace”- dodao je on.

Novi zakon o fiskalizaciji stupa na snagu u novoj godini, a prelazni period traje do kraja aprila.Izvor

Similar Articles

Top