You are here
Home > Ekonomija > Kreditna linija EBRD od pet miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji

Kreditna linija EBRD od pet miliona evra za mala i srednja preduzeća u Srbiji

Fallback Image


Kreditna linija se realizuje preko Erste banke, a finansiranje će pomoći lokalnim malim i srednjim preduzećima da dostignu najbolje industrijske standarde i primene direktive EU, navedeno je u saopštenju.

ekonomija, digitron, racunica

Cilj ove podrške jeste da ohrabri mala i srednja preduzeća da ulažu u dostizanje standarda EU u tri ključne oblasti: zaštita životne sredine, zdravlje i bezbednost i kvalitet proizvoda.

Mala i srednja preduzeća će takođe imati pristup savetodavnim uslugama prilagođenim njihovim potrebama i ekspertizi za uvođenje i primenu standarda i direktiva kako bi bili konkurentniji na tržištima EU.

Na raspolaganju će im biti i grantovi u iznosu do 15 procenata od ukupnog iznosa kredita po uspešnom završetku projekta. Kreditna linija je deo šire inicijative EBRD-EU, koja ohrabruje mala i srednja preduzeća širom Zapadnog Balkana da ulažu u projekte koji poboljšavaju njihovu konkurentnost na lokalnom i inostranom tržištu.

Program se sprovodi u saradnji s Ministarstvom privrede Srbije.

EU je u dogovoru s Ministarstvom privrede odobrila dodatnih 10 miliona evra u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) za EBRD Program konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u našoj zemlji.Izvor

Similar Articles

Top