You are here
Home > Ekonomija > Mali: Do sada 34.000 obveznika prijavilo 47.000 lokacija

Mali: Do sada 34.000 obveznika prijavilo 47.000 lokacija

Fallback Image


BEOGRAD –

Obveznici fiskalizacije imaju rok do 30. aprila 2022. godine da pređu na novi model e-fiskalizacije, a prvi korak je prijava poslovnog prostora i poslovnih prostorija, objavio je ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram profilu i naveo da je do danas ukupno 34.000 obveznika prijavilo 47.000 lokacija.

siniša, mali

Istakao je i da je Poreska uprava podsetila obveznike na koji način se popunjava prijava (na sajtu purs.gov.rs), te da se video o tome nalazi i na YouTube kanalu ”@ministarstvo_finansija”.

“Nakon prijave lokacija poslovnih objekata, moguće je prijaviti se za subvencije za nabavku novih uređaja, takođe preko portala Poreske uprave ePorezi. Video o tome se takođe nalazi na YT kanalu Ministarstva finansija, kao i na sajtu budiefiskalizovan.gov.rs.”, naveo je Mali.

Istakao je da se subvencije isplaćuju jednom nedeljno, svakog ponedeljka, dakle odmah nakon što se obveznici prijave a do sada se za subvencije prijavilo oko 19.000 obveznika.

“Od 1. novembra je takođe moguće poslati upit za bezbednosni element, koji je neophodan za e-fiskalizaciju. Važno je da pošaljete upit kada znate koji fiskalni uređaj ćete koristiti”, objašnjava ministar.

Dodao je da se registar odobrenih elemenata elektronskog fiskalnog uređaja nalazi na sajtu Poreske uprave, da obveznici sve ove informacije mogu naći na sajtovima budiefiskalizovan.gov.rs i purs.gov.rs i pozvao ih da što pre pređu na novi model i da se e-fiskalizuju.Izvor

Similar Articles

Top