Stranica
Home > Ekonomija > Mali sa ministarkom RS: U fokusu auto-put koji će povezati Beograd i Sarajevo

Mali sa ministarkom RS: U fokusu auto-put koji će povezati Beograd i Sarajevo


Beograd — Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se danas sa ministarkom finansija Republike Srpske Zorom Vidović.


Izvor: B92

Foto: Ministarstvo finansija

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva finansija, sa njom je razgovarao o važnim projektima koji bi trebalo da unaprede regionalnu povezanost.

Ministar Mali predstavio je Investicioni plan Republike Srbije, a u fokusu razgovora sa ministarkom Vidović bio je i početak radova na auto-putu koji bi trebalo da poveže Beograd i Sarajevo, odnosno o deonici Kuzmin – Rača sa srpske strane i deonici koja će povezati Doboj i Bijeljinu u Republici Srpskoj.

Radovi na deonici Kuzmin – Rača trebalo bi da počnu krajem avgusta, a radovi će trajati oko dve godine. U toku je i izrada dokumentacije za deonicu Požega – Kotroman, što je drugi deo veze sa Bosnom i Hercegovinom.

Ministarka Vidović se zahvalila na podršci i istakla da se nada da će i ubuduće saradnja biti na visokom nivou i tom prilikom uručila ministru Malom Zmijski vez, koji se našao na listi svetske baštine UNESCO. Mali je svojoj gošći uručio repliku carskog dinara Stefana Dušana.Izvorni link

Slični artikli

Top