Stranica
Home > Ekonomija > Mihajlović: Auto-put Miloš Veliki učiniće taj deo Srbije privlačnijim za nove investicije

Mihajlović: Auto-put Miloš Veliki učiniće taj deo Srbije privlačnijim za nove investicije


Auto-put Miloš Veliki put važan je za sve građane Srbije, iza 300 kilometara izgrađenih auto-puteva stoje veliki rad i ljubav prema državi.


Izvor: B92
Beograd

FOTO: Vlada Srbije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

To je rekla potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je gostujući na TV Pink rekla da treba da se radujemo svakom metru auto-puta jer to znači da Srbija nije ista, već da se razvija.

“Vidimo to i po ljudima u Srbiji, oni znaju to da cene jer za njih nema malog i velikog puta, jer znaju da je svaki put život”.

Navela je i da treba da počnemo da se navikavamo na ovakve stvari, ali i da znamo da jedan ovakav auto-put nije nastao odjednom.

“Ozbiljnom fiskalnom politikom obezbeđen je novac za izgradnju infrastrukture i krenuli smo da rešavamo probleme koje su nam 2014. ostavili oni koji se danas bune i kritikuju, a iza sebe su ostavili račune, dugove i probleme na Koridoru 10, na Žeželjevom mostu, deonicu Ub-Lajkovac ‘iz njive u njivu’. Bez podrške predsednika Srbije, Vlade Srbije i svih inženjera i radnika ne bismo danas imali auto-put Miloš Veliki”, rekla je Mihajlovićeva.

I auto-put kroz Grdelicu kao i Miloš Veliki su važni da vratimo veru da Srbija može da završi nešto veliko i da može da radi velike infrastrukturne projekte, navela je.

“Najteže tačke u Grdeličkoj klisuri završili su upravo srpski inženjeri”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da će sa puštanjem u saobraćaj ukupno 103 kilometra auto-puta od Obrenovca do Čačka čitav taj deo Srbije biti bolje i bezbednije povezan, ali i privlačniji za nove investicije i za turizam.

“Nastavićemo da uređujemo i Koridor 10 i Koridor 11, zajedno sa Turističkom organizacijom. Ali, još je važnije to što auto-putevi znače ostvarenje vizije Vlade, a to je da ljudi ostanu da žive ovde u Srbiji i da se deca rađaju”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da će se koristi od auto-puta Miloš Veliki videti još bolje u decembru, kad bude puštena u saobraćaj i deonica dužine 17,6 km od Surčina do Obrenovca.

“Danas potpisujemo i vrlo važan ugovor za izgradnju deonice Novi Beograd-Surčin, takođe na Koridoru 11. Planiramo da radove počnemo u martu i trajaće oko godinu i po dana”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da ove godine počinje izgradnja još nekoliko novih auto-puteva – Moravskog koridora u septembru, uskoro će biti obeležen početak radova na auto-putu Sremska Rača-Kuzmin, a u novembru izgradnja auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.Izvorni link

Slični artikli

Top