Stranica
Home > Ekonomija > Mihajlović: Kritikuju tri pukotine,a ne vide 300 kilometara novih puteva

Mihajlović: Kritikuju tri pukotine,a ne vide 300 kilometara novih puteva


Beograd — Zorana Mihajlović izjavila je da svi koji kritikuju nekoliko pukotina zaboravljaju ili neće da vide da je u Srbiji izgrađeno 300 kilometra novih autoputeva.


Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/ ZORAN ZESTIC

“O razlozima naprsline na asfaltu koje su već sanirane, ali koje ne bi smele da se dešavaju, čekam stručni izveštaj. Treba da znate da je kroz Grdelicu za manje od mesec i po dana novim autoputem prošlo oko 950.000 vozila, a do 1. septembra očekujemo 1,9 miliona vozila“, kazala je Mihajlovićeva u intervjuu za “Blic”.

Kazala je i da o bezbednosti deonice najbolje govori podatak da nije bilo nijednog ozbiljnog udesa.

“I sve te kritike ne mogu da sakriju činjenicu da smo do sada izgradili oko 300 kilometara novih autoputeva, da smo završili Koridor 10 i spojili sever i jug zemlje, da smo obnovili više od 500 km pruga, da polovinom avgusta otvaramo autoput koji spaja Obrenovac i Čačak, da na jesen puštamo kompletan autoput ka Bugarskoj, da krećemo u gradnju tri nova autoputa”, odgovara ministarka na zamerke pojedinih političara.

Na pitanje kako je radnici i inženjeri gledaju kada obilazi gradilište i da li imaju problem sa ženskim autoritetom, Mihajovićeva kaže da se autoritet se ne stvara funkcijom već obrazovanjem, iskustvom, znanjem, ponašanjem i ljudskošću.

“Nije mi teško da spavam na gradilištu i nemam problem da gazim po blatu i uništim cipele. Ustajala sam u 4.15 kako bih se spremila za sate i sate sastanaka sa preduzećima u kontejneru pored auto-puta. Naravno, uvek ima onih kojima smeta što sam žensko u energetici i u infrastrukturi i ta mržnja dolazi od političkih aktera. Ali radnici i inženjeri jako dobro znaju zašto sam na gradilištima. Lakše je sedeti u kancelariji, slati mejlove, zvati telefonom i tako voditi posao, ali to verujte ne daje rezultate”, navodi ministarka.Izvorni link

Slični artikli

Top