Stranica
Home > Ekonomija > Počela naplata putarine kroz Grdeličku klisuru: Ako idete u Grčku plaćate 250 dinara više

Počela naplata putarine kroz Grdeličku klisuru: Ako idete u Grčku plaćate 250 dinara više


Naplata putarine na nedavno otvorenoj deonici kroz Grdeličku klisuru počela je tačno u podne, a istovremeno će se primenjivati i drugačiji sistem obračuna.


Izvor: Blic

FOTO: Depositphotos, rasica

Tako da, ukoliko ovog leta automobilom putujete u Grčku platićete 250 dinara više nego do sada.
Nakon puštanja saobraćaja kroz 26,3 kilometra dugu deonicu kroz Grdeličku klisuru, naplata putarine trebalo je da otpočne tek od 1. jula, ali će građani dodatni novac morati da izdvoje i dve nedelje ranije.

Tako iz JP Putevi Srbije javljaju da u subotu, 15. juna u 12 časova, počinje zatvoreni sistem naplate putarine na autoputu E-75, na deonici od Doljevca do Preševa.

Ako na put krećete i kroz Grdelicu prolazite do danas do podneva, od Beograda do Preševa putarina košta 1.090 dinara.

Međutim, sada je sistem izračunavanja nešto drugačiji, objašnjavaju za Blic iz ovog preduzeća, i to tako da svoju rutu delite na dve deonice.

Naime, ako putujete recimo od Beograda, sada računate koliko vas košta putarina od prestnice do Niša (800 dinara za automobile) i sa njom sabirate vrednost koja se naplaćuje od Doljevca do Preševa (540 dinara za automobile).

To znači da od danas u podne putarine od Beogrda do Preševa koštaju ukupno 1.340 dinara, što je 250 više nego jutros.

Dakle, naglašavaju iz Puteva Srbije: ulazna stanica je ona od koje krećete, ali izlazna naplatna stanica uvek je Niš.Izvorni link

Slični artikli

Top