Stranica
Home > Ekonomija > Ponovo radi “Nais” – simbol niškog turizma

Ponovo radi “Nais” – simbol niškog turizma


Poslednji gost iz nekadašnjeg motela “Nais” otišao je 2012. godine. Novog vlasnika objekat je dobio 2016. godine i sada je to hotel sa ÄŤetiri zvezdice. Ima 89 soba razliÄŤitih kategorija i 250 leĹľajeva, banket i kongresne sale.

Predsednik Aleksandar VuÄŤić je na otvaranju pozvao investitore da ulaĹľu i istakao da će hotel “Nais” biti znaÄŤajan ne samo za tranzitni turizam, budući a se nalazi uz Koridor 10, već i za sve druge gose. 

Rekao je da “Nais” zauzima najlepše i najznaÄŤajnije mesto na raskršću puteva. Objasnio je da se od njega juĹľno ide ka Skoplju i Atini, istoÄŤno ka Pirotu i Sofiji a uskoro će se ići i ka trećem pravcu, ka Prokuplju, Kuršumliji, Prištini i GraÄŤanici.

Zbog toga je, rekao je predsednik, pozicija “Naisa” od izuzetnog znaÄŤaja za zemlju.

Predsednik je kazao da 1982. godine kada je “Nais” otvaran bilo mnogo obećanja i da nema sumnje da je u to vreme bio jedan od najlepših objekata u ovom delu Srbije i da je privlaÄŤio ogromnu paĹľnju.

“Ali rušenjem sistema i nedovoljnim dobrim tretiranjem drĹľavne svojine došli smo do toga da jedan takav objekat bude zatvoren 30 godina kasnije”, rekao je predsednik.

Naveo je da paralelno sa izgradnjom puteva o kojima se sanjalo, radilo na nekoliko stvari, odnosno na objektima na putevima gde mogu da dođu stranci i ostanu i gde naši gosti mogu da dođu, da se razvije turizam, zaposle mladi.

“Od jednog ukorenjenog prostora, koji je bio ruglo ÄŤitave Srbije danas ste uspeli i ÄŤestitam celom timu što ste napravili ÄŤisto, novo mesto i posebno sam srećan što su u vašem hotelu svi motivi, nisu motivi Londona, Njujorka, Pariza, već Niša, pirotskih ćilima, onoga što jeste naša tradicija, onoga što je naša prošlost, a uveren sam i budućnost”, rekao je VuÄŤić.

Istakao je i da je zahvalan vlasnicima što nisu koristili državne subvencije, iako su mogli i nuđeno im je, i zamolio ih da na nastave sa izgradnjom drugih sadržaja oko hotela, jer imaju ogroman prostor. 

Upravnik hotela “Nais” Tomas Pavlović je rekao da je objekat otvoren posle dve i po godine angaĹľovanja i da on neće biti interesantan samo za Niš već za celu JuĹľnu Srbiju.

Zahvalio je autoru projekta Goranu Babiću i firmama koje su bile involvirane.

U ovom trenutku u hotelu radi oko 100 radnika a prema najavama vlasnika, kada se izgrade bazen i akva park, biće posla za najmanje još 100 a u sezoni će biti mesta i za sezonske radnike.Izvorni link

Slični artikli

Top