Stranica
Home > Ekonomija > Poziv za projekte za razvoj turističke ponude na Zapadnom Balkanu

Poziv za projekte za razvoj turističke ponude na Zapadnom Balkanu


Sarajevo — Savet za regionalnu saradnju objavio je drugi poziv za dostavljanje projekata za razvoj turističke ponude na Zapadnom Balkanu.


Izvor: Tanjug

FOTO: Depositphotos, svedoliver

U ovom ciklusu na raspolaganju je 750.000 evra za sprovođenje 14 pilot projekata pojedinačne vrednosti do 54.000 evra.
U pitanju je novi poziv za dodelu grantova koji je RČ objavio u okviru svog projekta za razvoj i promociju turizma kojeg finansira Evropska unija.

Cilj programa dodele bespovratnih finansijskih sredstava RČ je razvoj i promocija zajedničke regionalne ponude kulturološkog i avanturističkog turizma u svetu, dovođenje većeg broja posetilaca na Zapadni Balkan, produžavanje njihovog boravka i povećanje prihoda i zaposlenosti u industriji turizma.

U tu svrhu sredstva koja će se dodeliti u okviru drugog poziva koristiće se za poboljšanje turističke infrastrukture i usluga duž nove tri regionalne rute kulturološkog turizma na čijem se razvoju trenutno radi, a to su Zapadni Balkan – Raskrsnica civilizacija, Put rimskih arheoloških lokaliteta Ilirikum i Put balkanskih spomenika, kao i duž Via i Trans Dinarice, regionalnih staze za planinarenje i biciklizam i pratećih atrakcija avanturističkog turizma.Izvorni link

Slični artikli

Top