You are here
Home > Ekonomija > Rio Tinto: Mi ne odlučujemo o izvodjačima radova na obilaznici oko Loznice

Rio Tinto: Mi ne odlučujemo o izvodjačima radova na obilaznici oko Loznice


Kompanija Rio Tinto večeras je saopštila da ne odlučuje o izvodjačima radova na obilaznici oko Loznice, kako su objavili neki medijiu Srbiji.”Izgradnja deonice državnog puta finansirana je i u nadležnosti državnih institucija. Svako pominjanje učešća kompanije Rio Sava, kćerke firme Rio Tinto koja u Srbiji razvija projekat Jadar, u izboru ili dogovoru sa bilo kojim potencijalnim izvodjačem na izgradnji takve saobraćajnice je iz tog razloga samo po sebi neosnovano”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su stoga neistiniti stoga navodi koji su se pojavili u medijima da će u dogovoru sa Rio Sava Eksplorejšn, Preduzeće za puteve “Valjevo” biti angažovano na izgradnji infrastukuture predvidjene za budući rudnik litijuma koji Rio Tinto planira da otvori u okolini Loznice.

“Detaljni plan regulacije deonice državnog puta koja se ovom prilikom navodila je usvojen od strane lokalnih organa samouprave, a radove će prema planu, u skladu sa zakonom i regulativama, sprovoditi kompanija koju za to ovlasti nadležni državni organ, u čemu Rio Sava neće imati nikakvog udela”, ističe se u saopštenju kompanije Rio Tinto.Izvor

Similar Articles

Top