Stranica
Home > Ekonomija > Rusi preuzeli tivatsku rivu za 58.000 evra

Rusi preuzeli tivatsku rivu za 58.000 evra


Tivat — Opština Tivat izgubila je pravo korišćenja sopstvene gradske rive i pristaništa jer je izgubila na tenderu Mortskog Dobra za davanje u zakup rive Pine u Tivtu.


Izvor: Investitor.me

FOTO: Epa, DANIEL BOCKWOLDT

Opština je izgubila na tenderu za korišćenje rive u narednih pet godina od privatne firme, koja poseduje turističke brodove Knez Lipovac i Knez Lipovac 2.

Naime, firma koja upravlja tim brodovima a iza koje, prema nezvaničnim informacijama, stoji ruski kapital, izlicitirala je zakup Pina za narednih pet godina.

Oni su za to ponudili preko 58.000 evra, pišu Vijesti.

Tivatsko Komunalno preduzeće koje je bilo zakupac Pina u protekle tri godine, nudilo je zakupninu od 57.000, ali nije moglo da se nadmeće sa ponudom privatnika.

Morsko Dobro je na tenderu raspisanom 27.maja zainteresovanim zakupcima ponudilo gradsku rivu Pine – čvrsto izgrađeno pristanište na katastarskoj parceli 4888 KO Tivat sa dužinom operativne obale za pristajanje od 120 metara i ukupnom površinom kopna od 240 kvadrata.

Namena tog prostora u Programu objekata obalne infrastrukture za period 2019-2023 godine je pristajanje plovnih objekata, a početna cena zakupa iznosila je 2.880 evra.

Morsko Dobro obavezalo je, međutim, zainteresovanog novog zakupca Pina time da mora uvažiti plan te firme da se na tivatskoj gradskoj rivi postavi montažno demontažni privremeni objekat (oprema za brodove na solarni pogon za prevoz putnika u vidu pristupnog trougla dimenzija 1×0,7m-rezervisani pristupni prostor 22x7m. Tu opremu postaviće firma International Grants and Consulting iz Podgorice.Izvorni link

Slični artikli

Top