You are here
Home > Ekonomija > Sajam poslova i praksi u Beogradu

Sajam poslova i praksi u Beogradu

Fallback Image


BEOGRAD –

Danas i sutra, od 12 do 18 sati, u Beogradu se održava 17. po redu Sajam poslova i praksi “Job Fair – Kreiraj svoju budućnost”, u organizaciji studenata tehničko-tehnoloških i prirodno matematičkih fakulteta. Ovaj sajam, kao i prošlogodišnji, odvija se onlajn, a sedište ovogodišnjeg sajma je Karbon Hub.

video icon

Više od stotinu studenata učestvuje u realizaciji svih aktivnosti na sajmu, koje imaju 2D i 3D platformu, posredstvom koje se dočaravaju štandovi kompanija koje nude poslove i praksu u zgradi tehničkih fakulteta, ovog puta isključivo onlajn, objašnjava Marija Rajković koja učestvuje u realizaciji sajma.

mladi biro agencija zaposljavanje biznis startap startup javni sektor drzavna privatna firma

“Učesnici, tačnije studenti, imaju mogućnost da pogledaju štandove i da izaberu da li ćele da pogledaju 2D, ili 3D platformu, koja predstavlja virtualni prikaz zgrade tehničkih fakulteta i da obilaze štandove kompanija, da uđu u Zoom poziv sa njima i da na taj način ostvare komunikaciju”, kaže Rajković.

Na adresi “jobfair.rs” poslove nudi veliki broj kompanija iz IT sektora, privrede, elektroprivrede i farmaceutske industrije. Prošle godine je onlajn sajam posetilo oko 4.000 studenata, a njih čak tri hiljade poslalo je radne biografije. Osim pronalaženja poslova i praksi, sajam studentima nudi i druga korisna iskustva, kaže Jovana Maleš, studentkinja Tehnološko-metalurškog fakulteta.

“Ono što je fenomenalna prilika jeste to što dolaze regruteri iz kompanija, u sklopu radionice simulacije razgovora za posao i tada studenti zapravo imaju prvi kontakt i prvu priliku da budu intervjuisani od strane istih regrutera i da unaprede i svoje prezentacione veštine i da probiju led što se tiče tog razgovora za posao”, kaže Maleš.

Takođe, inženjeri iz više različitih kompanija kroz “tech-talk” pokreću raznovrsne teme, u čemu studenti učestvuju interaktivno. Iz godine u godinu, više desetina studenata pronalazilo je posao, zahvaljujući ovom sajmu.Izvor

Similar Articles

Top