Stranica
Home > Ekonomija > Saradnja “Ĺ najder elektrika” sa FTN-om i ETF-om

Saradnja “Ĺ najder elektrika” sa FTN-om i ETF-om


ÄŚlan Izvršnog odbora kompanije “Ĺ najder elektrik” Frederik Abal potpisao je ugovore sa dekanom Fakulteta tehniÄŤkih nauka (FTN) u Novom Sadu Radetom DoroslovaÄŤkim i dekanom ElektrotehniÄŤkog fakulteta (ETF) u Beogradu Milom Tomaševićem.

U saopštenju se navodi da je “Ĺ najder elektrik” jedna od vodećih kompanija u Srbiji, koja je tokom 2018. godine obezbedila najveći broj stipendija za studente tehniÄŤkih fakulteta.

Stipendije “Ĺ najder elektrika” će dati znaÄŤajan doprinos savladavanju praktiÄŤnog znanja, ali će studentima pruĹľiti i veoma vaĹľnu finansijsku podršku tokom školovanja.

Rad na razliÄŤitim projektima i mogućnost zaposlenja u kompaniji “Ĺ najder elektrik”, nakon završenog fakulteta, dodatne su prednosti programa stipendiranja ove kompanije.

Tokom svih nivoa obrazovanja, studenti imaju podršku iskusnih eksperata, kao i mogućnost učešća u radionicama i svim vrstama edukacije koju kompanija organizuje za svoje zaposlene, a zahvaljujući kojima će moći da unaprede svoje znanje i veštine, što će im biti od velikog značaja u građenju budućih karijera, ističe se u saopštenju.

“Ĺ najder elektrik” će, takoÄ‘e, svim stipendistima omogućiti da rade na najboljoj opremi i na razvoju najuspešnijih softvera, uz konstantan mentorski program tokom trajanja stipendije.

“NajvaĹľnija investicija je investicija u obrazovanje generacija koje dolaze. Uvek moramo imati na umu da će samo kvalitetno obrazovani mladi ljudi voditi naš svet. Ĺ najder elektrik je kompanija koja je poznata po opredeljenju da ulaĹľe u znanje i u kvalitet obrazovanja širom sveta, kao i po unapreÄ‘ivanju uslova rada za svoje zaposlene. Iz posvećenosti tim ciljevima potekla je i inicijativa za stipendiranje najboljih studenata tehniÄŤkih fakulteta u Srbiji”, istakao je ÄŤlan Izvršnog odbora kompanije “Ĺ najder elektrik” Frederik Abal nakon potpisivanja Sporazuma, a navodi se u saopštenju.

Saradnja traje godinama

“Ĺ najder elektrik” u Novom Sadu razvija ADMS softver zahvaljujući radu više od 800 inĹľenjera, od kojih je većina potekla sa Fakulteta tehniÄŤkih nauka iz Novog Sada.

Dekan tog fakulteta, Rade DoroslovaÄŤki podsetio je na ÄŤinjenicu da uspešna saradnja izmeÄ‘u fakulteta i kompanije “Ĺ najder elektrik” traje već godinama i da je rezultirala time da je Novi Sad postao jedan od svetski prepoznatih IT centara.

Doroslovački je rekao da je Fakultet tehničkih nauka najveća obrazovna ustanova tog tipa u regionu sa 13 različitih odseka, čiji studenti trenutno rade na skoro 100 međunarodnih projekata.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda, Milo Tomašević, je nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji izrazio zahvalnost predstavnicima francuske kompanije koja je prepoznala kvalitet obrazovanja koje daje Elektrotehnički fakultet i istakao da je ovo primer saradnje dve vodeće ustanove u svojim oblastima delovanja.

Istakao je da bi svi trebalo da budemo ponosni na naše mlade stručnjake koji svojim radom utiču na globalni razvoj IT sektora.

“Ove stipendije obezbediće podršku tokom školovanja našim talentovanim studentima, koje sa ponosom pratimo i nakon što završe školovanje na fakultetu”, dodao je Tomašević.

“Ĺ najder elektrik” je i u proteklom periodu pruĹľao podršku najboljim studentima tehniÄŤkih fakulteta. Kako bi se edukacija unapredila, “Ĺ najder elektrik” je otišao i korak dalje, pa tako već godinama zaposleni kompanije drĹľe programe obuke za uÄŤenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

“Ĺ najder elektrik” ulaganjem u edukaciju Ĺľeli da doprinese razvoju IT struke u Srbiji, kao i transformaciji srpske industrije u digitalno doba, istiÄŤe se u saopštenju.Izvorni link

Slični artikli

Top