Stranica
Home > Ekonomija > Slovenija otvorena za srpske radnike

Slovenija otvorena za srpske radnike


Ako ste dobar varilac, električar ili vozač sa C dozvolom, Slovenija je otvorena za naše radnike.

“Prve godine ste vezani kod poslodavca koji vas je primio, a onda moĹľete da promenite posao ili struku u naredne dve godine. ProseÄŤne bruto zarade u Sloveniji su oko 1.500 evra. Radnici koji dolaze iz Srbije su dobri i imaju sva prava kao i slovenaÄŤki”, rekla je direktorka Nacionalne sluĹľbe zapošljavanja Slovenije Mavricija BatiÄŤ.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije Zoran Martinović kaže da u Sloveniji radi veliki broj ljudi iz naše zemlje. Prema njegovim rečima, prošle godine je izdato blizu 10.000 radnih dozvola.

“Ove u prvih šest meseci izdato je 6.000 hiljada, a zvaniÄŤno se preko nacionalne sluĹľbe u Sloveniji zaposlilo samo 15 lica”, izjavio je 

Ministar za rad, boraÄŤka i socijalna pitanja Zoran ÄorÄ‘ević smatra da je Srbija otvorena zemlja u kojoj svako bira gde će da radi, ali da naša drĹľava stvara strategiju za dugoroÄŤan ostanak mladih.

“Više nije prioritet da se u našoj zemlji samo sklapaju mašine ili alati, već da mala i srednja preduzeća rade za velike firme i da sve bude napravljeno ovde, odnosno nosi znak ‘made in Serbia'”, naglasio je ministar ÄorÄ‘ević.

Ekonomska strategija treba da stvori klastere i pokaže investitoru gde je najpovoljnije ulagati. U sklopu toga, treba školovati radnike koji će odmah naći posao u tim fabrikama. Izvorni link

Slični artikli

Top