You are here
Home > Ekonomija > Srbija na Kineskom međunarodnom sajmu uvoza CIIE 2021.

Srbija na Kineskom međunarodnom sajmu uvoza CIIE 2021.

Fallback Image


ciie, 2021

Privredna komora i Razvojna agencija Srbije (RAS) četvrtu godinu zaredom organizuju nastup domaće privrede na sajmu u Šangaju, a ove godine svoje izvozne potencijale na našem nacionalnom štandu površine 200 kvadratnih metara predstaviće 13 kompanija iz prehrambene industrije Srbije.

Zorana Delić iz Centra za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja PKS je rekla da je ovaj sajam dobra prilika za ostvarenja i razvoj poslovnih kontakata sa kineskim uvoznicima i distributerima, ali i mesto prikupljanja novih ideja i praćenja svetskih trendova.

“Pod sloganom ‘Delimo najbolje sa Kinom’, ove godine kineski partneri moći će da uživaju u vrhunskom srpskom vinu koje je već našlo put do kineskih potrošača, ukusima zanatskog piva sa kafom i čokoladom, aromama tropskog voća, maline i nane, proizvodima naših mlekara, hrani za mališane, zamrznutom voću, voćnim sokovima i ekstra džemovima, kao i proizvodima sa vrhunskim svojstvima srpskog tartufa”, navela je ona.

Zbog pandemije korona virusa i neophodnim tronedeljnim karantinom za sve strane državljane koji žele da uđu u Kinu, srpske kompanije će na sajmu zastupati njihovi kineski predstavnici partneri, uz punu podršku predstavništva Privredne komore Srbije u Kini.

“Prijateljstvo dve zemlje i dobri diplomatski odnosi Srbije i Kine predstavljaju veoma dobru osnovu za otvaranje novih poslovnih prilika, posebno kada je reč o kreiranju šansi za uvećanje izvoza srpskih proizvoda na tržište Kine”, poručuju iz Razvojne agencije Srbije.

Proizvode će na sajmu u Šangaju predstaviti Mlekara Šabac, ITN Grupa (Eko Povlen i Budimka), “Damar Confitd”, Fruškogorski Vinogradi, “Simex Original”, Vinarija Čoka Plus, “Aronija Vita”, “BT Winery”, “Dogma Brewery”, Mlekara Ub, Fabrika dečije hrane Dobanovci, Imlek, Klanica Nedeljković.

Prošlogodišnji “CIIE 2020” održan je na 360.000 kvadratnih metara, na njemu je predstavljeno više od 400 novih proizvoda, tehnologija i usluga, a posetilo ga je oko 400.000 posetilaca, navode iz PKS.Izvor

Similar Articles

Top