Stranica
Home > Ekonomija > Srpski milioneri prijavili prihode: Najviše zarađuju menadžeri, direktori i inženjeri

Srpski milioneri prijavili prihode: Najviše zarađuju menadžeri, direktori i inženjeri


Jagodina — Poreskoj upravi, porez na dohodak građana ostvaren u 2018. godinu, veći od 2,4 miliona dinara, prijavilo je 189 građana Jagodine.


Izvor: Tanjug

FOTO: Depositphotos, IgorTishenko

To je potvrđeno Tanjugu u Odseku za koordinaciju poreske kontrole za ovaj deo Srbije u Kragujevcu.

Obavezu prijavljivanja poreza na dohodak imali su građani koji su u 2018. godini ostvarili dohodak od 2.470.644 dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Srbiji 2018. godine prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, preciziraju u Odseku za koordinaciju.

Najplaćeniji građanin u Srbiji ima bruto mesečnu zaradu od čak 249.000 evra ili oko 538 prosečnih plata, što pokazuje izveštaj Poreske uprave Srbije.

Prihodi 100 najplaćenijih građana kreću se u rasponu od oko 52 do 350 miliona dinara godišnje. Posmatrajući najčešće prijavljena zanimanja, najplaćeniji u našoj zemlji su i prošle godine, kao i ranije, bili menadžeri, direktori i inženjeri, dok je 86 odsto prijavljenih muškog pola.

Porez na dohodak morali su da prijave građani koji godišnje zarađuju više od 2.470.644 dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom u Srbiji.

Odseku za koordinaciju poreske kontrole u Kragujevcu sa ovog područja stigle su 1.733 prijave za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak za 2018. godinu, iz Kragujevca 536, Užica 529, Čačka 299, Jagodine 189 i Kruševca 180 prijava.

Egipatski bogataši kupovaće u Jagodini avione

O bogatstvu i Jagodini poslednji put se pričalo u julu ove godine kada je predsednik Poslovnog saveta Srbije i Egipta i lider JS Dragan Marković Palma boravio u Egiptu sa delegacijom od 25 srpskih privrednika, gde je dogovorio da određeni srpski proizvodi pri uvozu u Egipat imaju prednost, kao i da egipatski privrednici u Jagodini nabave male hidro avione i nameštaj za hotele.

Kako je Marković rekao, u Egiptu su srpski privrednicii imali sastanak sa vlasnicima hotela, od kojih jedan ima 10.000 soba, a sa kojim je dogovoreno da dođe u Jagodinu da kupi nameštaj.Izvorni link

Slični artikli

Top