Stranica
Home > Ekonomija > “Stranci kupuju stanove i provode odmor u Jagodini” VIDEO

“Stranci kupuju stanove i provode odmor u Jagodini” VIDEO


Beograd — U Jagodini novopečeni bračni parovi dobijaju posao, jeftinije studiranje, a školska deca o trošku grada idu na letovanje.


Izvor: B92, Prva TV

Ako, pak, želite da vikend provedete u tamošnjem Akva parku svake subote iz Beograda je obezbeđen voz.

“Prvi medij koji je objavio vest o vozu bio je CNN”, rekao je gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma za Prvu TV.

Gradonačelnik Jagodine kaže da se karte za Akva voz koji saobraća subotom rasprodaju već u četvrtak i dodaje da s ovim vozom država nema veze već je voz angažovala jedna turistička agencija.

“Danas je četvrtak, očekujemo između 4.000 i 5.000 turista. Ponedeljak je dan koji je malo slabiji za turiste – bilo je 3.000 turista. Za vreme vikenda, u subotu,u jednom danu u akvaparku bude između 5.500 i 6.000 turista iz cele Srbije i inostranstva”, kaže Marković.

Među posetiocima ima i stranaca. Marković ističe da stranci kupuju stanove u Jagodini – Francuzi, Austrijanci, Nemci, jer su jeftini i oni dolaze da provedu odmor u Jagodini.

“Povećali smo budžet ’za gospodina’, sada delimo po 4.000”, kaže Palma i ističe da je Jagodina jedini grad u Srbiji u kom se štedi.

“Članovi gradskog veća ne primaju plate dok je u drugim gradovima to po 180.000 dinara bruto, pa po 20 članova, vidite koliko to košta. Nemamo komunalnu policiju, tu uštedimo više od tri miliona dinara mesečno”, kaže Marković.

Opširnije u video-prilogu:Izvorni link

Slični artikli

Top