Stranica
Home > Ekonomija > Ugovor za Fruškogorski koridor najkasnije do decembra

Ugovor za Fruškogorski koridor najkasnije do decembra


Zorana Mihajlović je najavila da će za Fruškogorski koridor posle toga biti podneta aplikacija ka kineskoj Eksim banci u vezi sa finansiranjem koridora koji je još jedan auto-put koji Srbija gradi.

Kako je objasnila, za Fruškogorski koridor je veći deo dokumentacije već spreman što je rezultat dobre saradnje sa gradom Novim Sadom.

Mihajlovićeva je takoÄ‘e najavila da će brza pruga Beograd – Novi Sad biti gotova u jesen 2021. godine i dodala da će u martu 2020. godine poÄŤeti radovi na pruzi Novi Sad – Subotica.

“Razgovarali smo i o daljim ulaganjima u Luku Novi Sad koja će biti najmodernija luka na Dunavu, kao i o novom master planu novog vlasnika luke koji se sada usaglašava sa Vladom Srbije”, rekla je Mihajlovićeva i dodala da je tema bila i razvoj vazdušnog saobraćaja preko razvoja jednog od aerodroma što bi bilo vaĹľno za Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju.

GradonaÄŤelnik VuÄŤević istakao je da izgradnja Fruškogorskog koridora znaÄŤi izgradnju obilaznice oko Petrovaradina, novog mosta na Dunavu i spajanje dva auto-puta a o ÄŤemu su “do sada NovosaÄ‘ani mogli do sada samo da maštaju i sanjaju”.

“PriÄŤali smo o izmeštanju dela ĹľelezniÄŤkog transportnog saobraćaja, pre svega u vezi sa ranĹľirnom stanicom a naša intencija je da ne ide više sav ĹľelezniÄŤki saobraćaj kroz grad – da probamo zajedniÄŤkim snagama da naÄ‘emo alternativnu lokaciju za ranĹľirnu stanicu”, rekao je VuÄŤević i dodao da je to bitno zbog bezbednosti ali i za otvaranje atraktivnih lokacija za investicije.

Kako je objasnio razgovaralo se i o pitanju aerodroma “ne samo u ÄŚeneju već i na još jednoj lokaciji koja bi se nalazila u BaÄŤkoj i bila alternacija postojećim aerodromima”.

Tema je bila i podrška republike za dalji razvoj biciklističkih staza jer one kako je ocenio Vučević imaju turistički potencijal.

Mihajlovićeva i VuÄŤević izrazili su obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i dok je Mihajlovićeva ocenila “da nikad nije bilo nikakvih problema”, VuÄŤević je istakao da bi “voleo da ima priliku da i sa ostalim ministrima ovako razgovara o ozbiljnim temama”.Izvorni link

Slični artikli

Top