Stranica
Home > Ekonomija > “Ulažemo 30 miliona evra u Luku Novi Sad”

“Ulažemo 30 miliona evra u Luku Novi Sad”


Novi Sad — Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović obišla je Luku Novi Sad povodom uključivanja ove luke u globalni lanac luka kojima upravlja kompanija DP World iz UAE.


Izvor: B92

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prisustvovala je predstavljanju investicionog plana za novosadsku luku.

Mihajlovićeva je tom prilikom istakla da je današnji dan važan jer je Luka Novi Sad ušla na međunarodnu pozornicu vodnog saobraćaja, saopšteno je iz ministartva.

“DP World je prvi strani investitor u vodnom saobraćaju u Srbiji. Drago mi je da za partnera imamo jednu od najboljih svetskih kompanija, kojoj je novosadska luka 79. po redu u svetu kojom upravlja. Decenijama se nije ulagalo u vodni saobraćaj, mi tu grešku ispravljamo”, izjavila je ona.

Mihajlovićeva je dodala da će u Luku Novi Sad biti uloženo 30 miliona evra, a da će država nastaviti ulaganja i u druge luke – Sremsku Mitrovicu, Prahovo, Bogojevo, Smederevo, navedeno je u saopštenju.

“Srbija se menja u infrastrukturnom pogledu, jer je infrastruktura osnova privrednog razvoja. To možete videti i u Novom Sadu, pored ulaganja u luku, završen je Žeželjev most, gradi se brza pruga, nove saobraćajnice”, rekla je.Izvorni link

Slični artikli

Top