Stranica
Home > Ekonomija > Valjevo ÄŤeka brze trake do novog auto-puta

Valjevo ÄŤeka brze trake do novog auto-puta


IstraĹľivaÄŤka stanica Petnica povezana je sa svim nauÄŤnim institucijama sveta. Do auto-puta “Miloš Veliki” nema dobru vezu. Na putu od Valjeva do NepriÄŤave stalne su guĹľve, saobraćaj je usporen, pa se do Petnice dugo putuje.

“Osećamo da smo udaljeniji od Beograda, Novog Sada, nego što smo bili kad smo poÄŤinjali sve ovo pre tridesetak godina. Saobraćaj je jedno usko grlo, Valjevo nije dobro povezano auto-putem”, kaĹľe Vigor Majić, direktor Petnice.

Valjevo je znaÄŤajan industrijski centar u Srbiji. Kineska kompanija “Hajsens” kupila je “Gorenje” i godišnje se proizvodi 750 hiljada ureÄ‘aja. I italijanski “Vali” i “Krušik” su veliki izvoznici.

Direktor “Krušika” Vladimir Lukić navodi da je prošle godine izvoz bio 105 miliona dolara.

“Imali smo situacije da je iz fabrike dnevno izlazilo 12 do 15 šlepera. Svakako da će taj novi auto-put doprineti efikasnijem i brzem transportu”, istiÄŤe Lukić.

Povezivanje Valjeva sa auto-putem počinje na proleće

Valjevo će biti brže povezano sa auto-putem. Na proleće počinju radovi na izgradnji četiri brze trake do Nepričave.

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović ističe da to je šansa Valjeva za privlačenje novih investitora, koji se već javljaju, pogotovo u poslednja dva-tri meseca, ali i isto tako i za razvoj turizma na Divčibarama.

Projekat predviđa da 17 kilometara brzih traka, posle izlaska iz Valjeva, idu novom trasom do lajkovačke petlje i auto-puta.Izvorni link

Slični artikli

Top