Stranica
Home > Ekonomija > Veliko interesovanje putnika za nove destinacije “Er Srbije”

Veliko interesovanje putnika za nove destinacije “Er Srbije”


Nacionalna avio-kompanija Srbije ima devet novih direktnih letova. Prema rečima Nikole Vukomanovića, na sedam destinacija će se leteti tokom cele godine, a za Nicu i Zadar samo tokom sezone.

“Od 1. do 4. (juna) imali smo prve letove ka svim tim destinacijama — prvi je bio ka Helsinkiju, potom smo imali Kijev, Kairo, Barselonu. Sada gledamo kakvo je interesovanje i mogu da kaĹľem da je zaista veliko”, naveo je Vukomanović.

Rukovodstvo “Er Srbije” odluÄŤilo se za nove destinacije nakon detaljnih analiza trĹľišta, gde putnici Ĺľele da idu.

“Ovim destinacijama došli smo do broja 49. Do ove godine leteli smo na 40 destinacija i sada ćemo gledati koliko će to znaÄŤiti u ukupnom broju putnika do kraja godine”, istakao je Vukomanović.

Veza sa Helsinkijem je značajna, jer preko 27 miliona ljudi godišnje putuje preko glavnog grada Finske. Vukomanović se nada da će jedan deo njih dolaziti preko Beograda i nastaviti dalje ka moru ili drugim destinacijama.

Ovo je najveće proširenje saobraćajne mreĹľe od kada je “Er Srbija” poÄŤela da radi i upravo iz Beograda su jedini direktni letovi za odreÄ‘ene destinacije. Vukomanović je rekao da oÄŤekuje povećanje broja putnika iz regiona, kao i tranzitnih putnika koji će koristiti usluge “Er Srbije”.

“Ja sam uveren da ćemo ovu godinu završiti sa većim brojem od 2,62 miliona putnika koliko je bilo prošle godine”, dodao je Vukomanović.

Novo proširenje mreže planirano je za sledeći mesec. Uvodi se 12 novih linija iz Niša.

“Ovo je zaista veliko širenje mreĹľe destinacija, imajući u vidu da u svetu neke druge kompanije imaju mnogo manji broj, iako su veće od nas”, zakljuÄŤio je viši menadĹľer korporativnih poslova “Er Srbije”.Izvorni link

Slični artikli

Top