Stranica
Home > Ekonomija > Vikend u Vršcu u znaku vina i grožđa

Vikend u Vršcu u znaku vina i grožđa


Taj kraj okružen najvećim plantažama vinograda u zemlji, još od doba Rimljana svoju sudbinu je vezao za vinovu lozu, rastao je i razvijao se zajedno sa vinogradima. Grožđe i vino do danas su ostali najvažnije obeležje Vršca, ali i delatnost koju mladi nasleđuju.

“Raduje ÄŤinjenica da je sve više mladih ljudi koji nasleÄ‘uju porodiÄŤan biznis i koji se odluÄŤuju da se bave proizvodnjom vina i mi ćemo im kao lokalna samouprava biti uvek dobar partner i pomoći im u obavljanju ovog posla”, kaĹľe Dragana Mitrović, gradonaÄŤelnica Vršca.

Tom prilikom ÄorÄ‘ević je, obišavši mlade vinare, najavio podršku Vlade kada je proizvodnja vina u pitanju.

“Mi danas u drĹľavi imamo dosta sredstava i Ĺľelimo upravo da promovišemo i da dajemo ta sredstva jer je to najbolji naÄŤin da mladi ostanu upravo ovde u kraju i da tako razvijamo našu Srbiju”, kaĹľe Zoran ÄorÄ‘ević, ministar za rad, zapošljavanje, boraÄŤka i socijalna pitanja.

U čast vina i grožđa Vrščani će slaviti do ponedeljka.

Više od 100.000 turista iz cele Srbije i oko 20.000 suseda Rumuna zajedno sa Vrščanima uživaće u dobroj atmosferi, brojim koncertima, zabavnim, sportskim i kulturnim sadržajima.Izvorni link

Slični artikli

Top