Stranica
Home > Ekonomija > Vojnici kao građevinari: U prvoj polovini 2019. obnovili 180 kilometara puteva

Vojnici kao građevinari: U prvoj polovini 2019. obnovili 180 kilometara puteva


Podgorica — Vojska je u prvoj polovini 2019. godine rekonstruisala oko 180 kilometara putne infrastrukture u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.


Izvor: Investitor.me

Ilustracija FOTO: Depositphotos, silvae

Ministar Predrag Bošković je obilazeći radove na proširenju puta Rogami-Đurkovići kazao da je to samo jedna od aktivnosti koje VCG realizuje sa lokalnim samoupravama.

Inžinjerijska četa VCG počela je radove na proširenju puta Rogami – Đurkovići u dužini od tri kilometara, kako bi se put pripremio za asfaltiranje koje će realizovati Glavni grad. Nakon proširenja puta i pripreme za novo asfaltiranje, lokalno stanovništvo će dobiti rekonstruisani novi put širine pet metara.

Ministar odbrane Predrag Bošković i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišli su radove u Piperima.

“Ova aktivnost pokazatelj je da smo sposobni da u jednom kratkom vremenu budemo na više mesta, da pomažemo civilnom stanovništvu i lokalnim samoupravama kod rekonstrukcije ili izgradnje nove infrastrukture”, kazao je Bošković, javlja RTCG.

Vojska Crne Gore, kako je istakao, ove godine učestvovala je u mnogo akcija, od Cetinja, Danilovgrada, Podgorice, Kolašina i Mojkovca, i na taj način omogućila da se stvore bolji uslovi za lokalno stanovništvo, da imaju bolje pristupne puteve, pre svega u svojim selima i kućama.

“Takođe, u narednom periodu omogućićemo da i neke druge opštine u Crnoj Gori, gde će biti prisutna mehanizacija Inžinjerije VCG, ostvare mogućnost bolje komunikacije sa gradskim sredinama, jer mislim da je to upravo i jedna od misija i ciljeva Vojske”, poručio je Bošković.

Ministar je istakao pozitivne rezultate saradnje opštine Podgorica sa drugim institucijama i Vladom Crne Gore.

“Zahvaljujući partnerstvu sa Vojskom Crne Gore mi smo tokom proteklih godina na teritoriji Glavnog grada dobili preko 100 km novih putnih pravaca, a većina tih puteva je i asfaltirana, tako da to znači novi život za krajeve koji su prethodnih decenija bili pomalo zamrli. Mi već vidimo pozitivne efekte toga što se radi, ljudi se sve više vraćaju selu, oživljava poljoprivredna proizvodnja, tako da to što Vojska i Grad partnerski rade ima multiplikativni efekat”, kazao je gradonačelnik Vuković.

Proširenje i buduće asfaltiranje u punom profilu deonice puta od Rogama, Đurkovića do Drezge najvažniji je projekat ovog tipa na teritoriji Pipera, ističe Vuković, budući da je to najznačajnija saobraćajnica za ovaj kraj.

“Tako da će Glavni grad, nakon što Vojska završi svoj deo posla, odmah krenuti u realizaciju radova”, saopštio je Vuković.

Vojska istovremeno izvodi radove u Kučima na relaciji Kržanja – Ptikalj u dužini od 5 km, gde je završeno proširenje puta i u toku su pripreme za asfaltiranje.Izvorni link

Slični artikli

Top