Stranica
Home > Ekonomija > Vojvođanski gradovi na sajmu u Minhenu

Vojvođanski gradovi na sajmu u Minhenu


U Minhen su Vojvođani došli sa projektima poslovno-stambenih kompleksa, hotela, velnes i spa sadržaja. 

“Gradovi su došli da prezentuju mogućnosti pre svega u turistiÄŤkom potencijalu. Većina gradova ima problem sa nedostatkom hotelskog smeštaja i mislim da su to kljuÄŤni projekti”, kaĹľe Nikola Ĺ˝eĹľelj, direktor Razvojne agencije Vojvodine.

Potpredsednik Pokrajinske Vlade ÄorÄ‘e Milićević smatra da je pokrajinska vlada u protekle tri i po godine dosta ulagala u radne i poslovne zone i u njihovo infrastrukturno opremanje. To, istiÄŤe, sada daje rezultate.

“Danas je bilo razgovora i sa jednom veoma velikom svetskom kompanijom u proizvodnji elektromotora. Radi se o investiciji vrednoj više stotina miliona evra”, istiÄŤe Milićević.

Iako privredni rast u NemaÄŤkoj usporava, ulaganja nemaÄŤkih investitora dostiĹľu rekordne cifre. U anketi na sajmu oko 11 procenata ulagaÄŤa se izjasnilo da je spremno da ulaĹľe u zemlje centralne i istoÄŤne Evrope.

“Naše mišljenje je da je Srbija jedno od najperspektivnijih trĹľišta, što se tiÄŤe investicija. Na globalnom nivou Evropa je zasićena, tako da je Srbija, kao nerazvijeno trĹľište, postala vrlo interesantna velikim investitorima”, tvrdi Vlatko ÄuriÄŤek iz CTP Srbija.

Bez obzira na Bregzit i druge svetske probleme, investirati se mora, poruÄŤuju svetski eksperti u Minhenu.Izvorni link

Slični artikli

Top