Stranica
Home > Ekonomija > Western Union onlajn prenos novca od sada i u Srbiji

Western Union onlajn prenos novca od sada i u Srbiji


Iz kompanije su saopštili da će onlajn usluga omogućiti pošiljaocima da lako i pouzdano pošalju novac sa svoje kreditne ili debitne kartice izdate u Srbiji, dok primaoci novac mogu primiti na račune u bankama ili preuzeti na nekoj od pola miliona lokacija Western Union-a širom sveta.

Povodom pokretanja ove usluge, Western Union je najavio da će provizije za onlajn slanje novca počinjati od 700 dinara. Korisnici iz Srbije mogu da pošalju do 200.000 dinara dnevno preko onlajn usluge.

Western Union pruža usluge transfera novca u Srbiji više od 15 godina i danas, preko svojih agenata, ima više od 4.000 maloprodajnih lokacija u zemlji. Pored slanja novca onlajn, korisnici mogu da pošalju novac i lično preko ovih lokacija.

Nogaj Kanpolat, regionalni direktor za jugoistočnu Evropu Western Union-a, rekao je da se korisnici sve bolje snalaze sa mobilnim telefonima i da zahtevaju više izbora i direktan i brz pristup uslugama.

“Danas, digitalno poslovanje Western Union-a beleĹľi stalan dvocifren rast, i sada se 70 odsto digitalnih transakcija obavlja mobilnim telefonom”, istakao je Kanpolat.

“Zadovoljstvo nam je da zajedno sa TENFORE-om stalno uvodimo inovacije u naše poslovanje i na taj naÄŤin budemo uvek korak ispred kako bismo zadovoljili rastuće potrebe naših korisnika”, dodao je Kanpolat.

Direktorka kompanije TENFORE Andrijana Dragićević je dodala da nude usluge slanja novca preko Western Union mreže na više od 2.000 lokacija.

“Western Union je globalna kompanija koja omogućava kako digitalni tako i standardni prekograniÄŤni transfer novca. Ovaj novi digitalni kanal povezaće više ljudi u razliÄŤitim zemljama nego ikada do sada, i pruĹľiti im fleksibilnost, pouzdanost, i pristup uslugama koje su im potrebne”, rekla je Dragićevićeva.

Prema Izveštaju o mobilnoj povezanosti na internet koji je objavila organizacija GSMA, Srbija je među prvih pet zemalja u Evropi sa najboljim napretkom indeksa mobilne povezanosti. Kako je digitalizacija jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije, pokretanje ove usluge u skladu je sa vizijom države da svima omogući digitalne usluge, saopšteno je iz ove dve kompanije.Izvorni link

Slični artikli

Top