You are here
Home > Ekonomija > Za program Moja prva plata zainteresovano 12.966 mladih

Za program Moja prva plata zainteresovano 12.966 mladih

Fallback Image


Ona istakla da mladi predstavljaju okosnicu i snagu svakog društva i da su zbog toga njihovo zapošljavanje i procesi u okviru efikasne tranzicije iz sveta obrazovanja u svet rada od ogromnog značaja.

kisic

“U tom smislu je napravljen čitav niz reformi u prethodnom vremenskom periodu, kako bi naši mladi ostali u svojoj zemlji, zasnovali porodice i privređivali, da svi zajedno gradimo još jaču i napredniju Srbiju”, istakla je ministarka Kisić Tepavčević, navedeno je u saopštenju ministarstva.

Ona je naglasila da je ponosna na program Moja prva plata pošto je dao izuzetne rezultate, kao i da je obilazeći preduzeća gde su mladi stekli prva radna iskustva videla koliko su oni posvećeni i odgovorni, što je rezultiralo time da nakon prvog ciklusa programa gotovo polovina mladih zasnuje radni odnos u tim preduzećima.

Ministarka Kisić Tepavčević je navela i da Republika Srbija prati novine koje u politici zapošljavanja mladih primenjuju zemlje EU, među kojima je najznačajniji program “Garancija za mlade”.

Dodala je da taj program podrazumeva da mladi dobijaju kvalitetnu ponudu za posao, nastavak obrazovanja, praksu ili dodatnu obuku u roku od četiri meseca od ulaska u status nezaposlenosti ili napuštanja, odnosno završetka formalnog obrazovanja.

Kisić Tepavčević je rekla da će Srbija izraditi Plan implementacije ovog programa do juna 2022. godine.Izvor

Similar Articles

Top