Stranica
Home > Ekonomija > Za tri startap centra u UĹľicu, Priboju i Arilju 139 miliona

Za tri startap centra u UĹľicu, Priboju i Arilju 139 miliona


Nenad Popović, zadužen inovacije i tehnološki razvoj, istakao je da izgradnjom startap centara Vlada želi da stvori uslove da se mladi inženjeri po završetku studiranja, vrate u Užice, Priboj i Arilje i da osnuju svoje kompanije i umreženi sa ostalim inovacionim preduzetnicima rade za ceo svet.

“Vlada Republike Srbije će im obezbediti ne samo prostor, već i najnoviju opremu, umreĹľiće ih sa ostalim start up centrima u Srbiji, a imaće i pravnu, finansijsku, raÄŤunovodstvenu i marketinšku podršku. Tako, Vlada će finansirati i mentorstvo, jer Ĺľelimo da mladi koji imaju ideje uz pomoć mentora da ih pretvore u proizvod koji ima šansu na trĹľištu”, rekao je Popović.

Ministar Popović je naglasio da su srpski inženjeri najveće blago ove zemlje i zamajac budućeg ekonomskog razvoja.

“Srbija svoju industrijsku budućnost vidi u digitalnoj transformaciji svoje industrije u inovacijama, a tu kljuÄŤnu ulogu imaju inĹľenjeri. Srbija je prošle godine ostvarila od izvoza IT usluga milijardu i 150 miliona evra, a oÄŤekujemo da do kraja ove godine bude 1,5 milijardi evra”, istakao je Popović.

Ministar je rekao i da se nada da će inovacioni startap centri u Užicu, Priboju i Arilju biti uspešni kao i u Beogradu, Novom Sadu u koji upošljavaju hiljadu inženjera koji posluju sa celim svetom.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković naglasio je po primanju ugovora da će startap centar u ovom gradu biti otvoren u martu, kao i u ostale dve opštine, a da će ovaj centar biti baza za realizaciju i ostalih inovativnih projekata poput tehnološkog parka.Izvorni link

Slični artikli

Top