Stranica
Home > Film > 48. revija amaterskog filma u srbiji

48. revija amaterskog filma u srbiji


Dela koja će se naći na reviji filma, koju organizuje Centar amaterskog filma Srbije, su ostvarenja autora od 7 do 19 godina i podeljena su u dve kategorije: za osnovce i srednjoškolce.

Ukupno će biti prikazano 85 filmova, od toga 63 su delo osnovaca, a 22 srednjoškolaca. Trajanje se ističe kao  jedini kriterijum za učešće.

Jedini uslov sa učeše je trajanje. Za mlađu kategoriju do deset minuta, a za starije, odnosno srednjoškolce do 20 minuta”, izjavio je za RTS predsednik centara amaterskog filma Srbije Vladimir Anđelković.

Najzastuplljeniji su animirani filmovi. Filmovi su snimani raznim tehnikama, a najčešće pametnim telefonima.

“Pošto nisu vični produkciji, tu su mentori koji im pomažu. To su poznavoci filma ili školovani reditelji i snimatelji”, dodaje Anđelković.

On takođe dodaje da su najčešće teme kojima se bave mladi u vezi sa porodicom, školom i njihovim neposrednim okruženjem, dok su sednjoškolci fokusirani na ozbiljnije teme kao što su otuđenje, nasilje, međuljudski odnosi.

Anđelković naglašava da je, s obzirom na veliki broj učesnika, potrebno veće angažovanje nadležnih i dodaje da su nešto pomogli resorno ministarstvo i Filmski centar Srbije. Izvorni link

Slični artikli

Top