Stranica
Home > Film > “Južni vetar” film | Mondo Portal

“Južni vetar” film | Mondo Portal


Ukoliko volite brzu vožnju, neizvesnost do samog kraja filma, žestoke momke mekog srca, film “Južni vetar” je pravi film za vas!

Ovo ostvarenje oslikava drugu stranu momaka sa beogradskog asfalta, kao i život jedne generacije koja nije lično iskusila devedeste, ali su se tragovi tih paklenih godina i te kako osetili u njihovim životima.

Film u režiji Miloša Avramovića, po scenariju Petra Mihajlovića, govori o beogradskom organizovanom kriminalu, dilovanju droge, krađi automobila…Zapravo svemu onome što nas zapravo okružuje.

Miloš Biković igra Petra Maraša, koji ima talenat da postane možda i šampion Formile 1, ali zbog situacije koju svi prolazimo poslednjih 30 godina, pravi izbore koje koji će ga odvesti na drugu stranu zakona. Dragan Bjelogrlić igra Cara, koji se prema Marašu pre svega postavlja kao otac, a ne kao “poslodavac” i prema njemu je zaštitički nastrojen. Nebojša Glogovac je igrao Goluba, njihovog ljutog protivnika. Ovo je Glogovcu poslednja uloga u životu.

Pored pucnjave, ljubavnih scena, imaćemo priliku da vidimo i kako u srpskoj izvedbi izgledaju “Paklene ulice”.

“Imali smo zahtevne scene ekstremne vožnje i može se reći da je to neki naš pandan filmu ‘Fast and Furios’ (‘Paklene ulice’), otkriva Miloš Biković.

Prve tri premijere za ovaj film su već rasprodate, a producenti najavljuju da će zakupiti još jednu salu. Ovaj podatak posebno raduje Bjelu, jer se konačno “rodio” film koji je izazvao ovoliku pažnju javnosti.

“Drago mi je zbog toga, jer svaka premijera filma je događaj. Kada mi je Miloš Avramović ponudio ulogu, razmišljao sam da li je prihvatim, jer sam slične uloge već imao. Mislio sam da nije bilo potrebe da ponovo igram kriminalca, koji želi da se povuče iz tog miljea i živi miran život. To nije tako lako, a ni moguće, bar po ovom filmu. I upravo u tome leži tenzija u mom liku. Ovo je sigurno jedna od uloga koju ću računati, kao jednu od najboljih ostvarenja”.

Bjela je ovu priliku iskoristio da ispriča kako je izgledalo snimanje jedne od najjačih scena u ovom ostvarenju- scene sa pokojnim Glogovcem.

Pogledajte video.


Izvor: MONDO/Tijana Dušej Ristev

Podsetite se i kako je Biković o ovom filmu govorio za MONDO TV.Izvor: MONDO

U filmu pored Bikovića, Bjele i Glogovca igraju i Miodrag Radonjić,Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, kao i Hristo Shopov i Ivaylo Zahariev.Izvorni link

Slični artikli

Top