Stranica
Home > Film > Južni vetar otvara bioskop na otvorenom

Južni vetar otvara bioskop na otvorenom


Deveta sezona Filmstreet počinje večeras 21. juna, a publici će se obratiti mlade glumačke zvezde Jovana Stoiljković i Miodrag Radonjić.

Prikazivanje prve projekcije Filmstreet festivala tradicionalno će se održati u Studenskom parku od 20:30 časova, a ulaz je slobodan i besplatan.

Filmstreet će ove godine otvoriti domaći akcioni film “Južni vetar“, koji je postao najgledaniji domaći film u poslednjih 20 godina. Prisutnima će se obratiti Jovana Stoiljković i Miodrag Radonjić, koji tumače jedne od glavnih uloga u ovom ostvarenju.

Manifestacija će trajati u periodu od 21. juna do 11. septembra, a Studentski park, Kalemegdan, Tašmajdan, Kosančićev venac, Dorćol, Cvetni trg su samo neke od lokacija na kojima će se održavati.

Ovaj festival ugostiće Šerloka Holmsa, Meri Popins i Marvelove junake, kao i popularna ostvarenja sedme umetnosti poput filmova “Dunkirk“, „Inception“ i „Devojka sa tetovažom zmaja“.

Stanovnici i posetioci Beograda imaće priliku da na najlepšim gradskim trgovima, parkovima i šetalištima, pod otvorenim nebom, uživaju u dve pozorišne predstave i 23 projekcije klasika svetske kinematografije i najnovijim blokbaster hitovima.

Glavnu ulogu u filmu “Južni vetar” igra mladi glumac Miloš Biković. On tumači ulogu Petra Maraša, pripadnika automobilske beogradske mafije. Kada ukrade pogrešna kola, Maraš dolazi u direktan sukob sa vođom  jednog klana – Golubom (Nebojša Glogovac). U toku je snimanje drugog dela istoimenog filma, a u najavi je i serija.Izvorni link

Slični artikli

Top