Stranica
Home > Film > Mrak film o srpskoj porodici na Kosovu

Mrak film o srpskoj porodici na Kosovu


Posle 36 dana snimanja u okolini Vranja i tri dana snimanja u Trstu okončano je snimanje celovečernjeg filma “Mrak” scenarste i reditelja Dušana Milića. Film je koprodukcija Srbije, Danske, Bugarske, Grčke i Italije, uz podršku Filmskog centra Srbije, a priča je nadahnuta istinitom porodičnom dramom srpske porodice na Kosovu.

Radnja psiho-horora “Mrak” se dešava u vreme “martovskog pogroma” na Kosovu i Metohiji nakon Uskrsa 2004. godine. Obrađuje temu života u konstantnom strahu srpske devojčice Milice koja, nakon što su joj otac i ujak nestali, ostaje sama sa majkom i dedom u sablasnoj kući, koju je za potrebe snimanja filma izgradio čuveni scenograf Milenko Jeremić.

Porodicu čuvaju prijateljski nastrojeni pripadnici italijanskog KFOR-a čija prekomanda, ipak, menja sve…

U filmu se, osim glavnih uloga – Slavka Štimca (deda Milutin), Danice Ćurčić (ćerka Vukica) i malene debitantkinje Mione Ilov (devojčice Milice), pojavljuju i Nikola Rakočević (sveštenik Dositej), makedonski glumac Kole Angelovski (monah Živan), Slaviša Čurović (Blagoje) i bosanska glumica Slađana Bukejlović (učiteljica Dobrinka). Tu je i italijanski glumac Flavio Parenti, poznat po filmu Vudija Alena “Rimu s ljubavlju”. Film će biti montiran u Grčkoj, a postprodukcija biće urađena u Danskoj, objavio je FCS.Izvorni link

Slični artikli

Top