Stranica
Home > Film > Prvi red Nada Šargin poslednja emisija

Prvi red Nada Šargin poslednja emisija


Između ostalog, filmovi nas uče i da sve ima svoj početak pa i svoj kraj…Izvor: MONDO

Trudili smo se da tokom ove dvadeset i jedne sedmice dovedemo neke zanimljive, talentovane i relevantne ljude i što više pričamo o onome što možda i ponajviše volimo: filmu!  Sa naglaskom, naravno, na srpski film. Mislimo da smo u tome u značajnoj meri  i uspeli. Hvala svima koji su zaslužni da ovo bude jedno novo i dragoceno iskustvo i hvala na tome što ste nas pratili, a veliko hvala i snimateljskom timu, kao i celokupnoj produkciji ove naše avanture.

U poslednjoj epizodi gošća nam je Nada Šargin, talentovana pozorišna i filmska glumica sa bogatim katalogom uloga. Sa njom pričamo o filmu Gorana Markovića „Delirijum tremens“, koji uskoro kreće u redovnu bioskopsku disitribuciju, a u kome je Nada Šargin odigrala upečatljivu epizodu. Pored toga, pričamo i o filmovima koji su u postprodukciji, a u kojima je naša gošća glumila. To su: „Živi čovek“ Olega Novkovića, „Kelti“ Milice Tomović i „Otac“ Srdana Golubovića.

Naravno, osvrćemo se i na bogatu filmografiju naše gošće. Pričamo i filmovima „Čarlston za Ognjenjku“ i Urošu Stojanoviću, saradnjama sa Olegom Novkovićem, filmu „Nije kraj“, seriji/filmu „Grudi“… Razgovarali smo i o serijama „Vratiće se rode“, „Vere i zavere“, a sa posebnim osvertom na „Dug mora“ koja je trenuno u pripremi i koja uskoro stiže na male ekrane. Uz sve to, Nada Šargin nam je pričala i o svom pedagoškom radu: o neformalnim a nužnim i važnim časovima glume koje je držala Stoji, glavnoj glumici filma „Ederlezi Rising“ Lazara Bodrože, kao i o kratkim filmovima mladih autora u kojima rado glumi.

Podsetimo se… U stalnom fokusu podkasta „Prvi red“ bili su bioskopski repertoar u Srbiji i svetu, televizijske serije domaće i strane produkcije, kao i najzanimljiviji naslovi dostupni za gledanje na internetu (striming). Filmski kritčari Zoran Janković i Đorđe Bajić udružili su snage i sa svojim gostima predstavili vam no najaktuelnije, najbolje i najzanimljivije iz trenutne filmske/serijske ponude.

Hvala na pažnji, čuvajte se, mudro birajte koje filmove i serije kada gledate, volite filmove, pričajte o njima, širite filmofiliju…  i vidimo se možda „u nekom drugom filmu“.

Poslušajte ovu epizodu i na SoundCloud platformi!Izvorni link

Slični artikli

Top