Stranica
Home > Film > Vladimir Putin i Miloš Biković odlikovanje

Vladimir Putin i Miloš Biković odlikovanje


Miloš Biković dobitnik je ruske državne nagrade “Medalja Puškina”, koju će mu 4. novembra u Kremlju uručiti Vladimir Putin.

Vest o ruskom priznanju za srpskog glumca objavio je ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

“Saopštio sam sjajnom srpskom glumcu Milošu Bikoviću da on dobija rusku državnu nagradu, Medalju Puškina i da je planirano da mu odlikovanje dodeli Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin 4. novembra u Kremlju”, napisao je na Tviteru ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin koji je u ponedeljak primio Bikovića i saopštio da će mu biti uručena ruska državna nagradu – Medalja Puškina.

Poslušajte šta je rekao naš glumac:

Kako je navedeno na zvaničnom profilu ruskog ambasadora na Tviteru, odlikovanje će mu 4. novembra u Kremlju dodeliti predsednik Rusije Vladimir Putin, prenosi Sputnjik.

“Radujemo se i čestitamo”, naveo je Čepurin na svom nalogu na Tviteru.

Medalja Puškina dodeljuje se za zasluge u oblasti kulture, prosvete, društvenih nauka, literature i umetnosti. Dobijaju je ruski državljani, ali i stranci, među kojima su umetnici iz Argentine, Austrije, Belorusije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Izraela, Južne Koreje, Poljske, SAD-a i brojnih drugih zemalja.

Izvorni link

Slični artikli

Top