Stranica
Home > Hronika > Buhina žena negirala lažno svedočenje, brani se sama | Hronika

Buhina žena negirala lažno svedočenje, brani se sama | HronikaTanjug |

07. jun 2019. 13:17 |

Komentara: 0

Od suda je tražila da se sa suđenja isključi javnost zbog zaštite ličnih prilika i interesa maloletne ćerke koju ima sa Buhom, ali je sud taj predlog odbio

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je na početku suđenja Ivana Buha negirala da je lažno svedočila na suđenju suprugu Ljubiši Buhi pred Trećim osnovnim sudom.

Takođe je obavestila sud da neće angažovati advokata, što u ovom slučaju nije obavezno, već da će se braniti sama.

Od suda je tražila da se sa suđenja isključi javnost zbog zaštite ličnih prilika i interesa maloletne ćerke koju ima sa Buhom, ali je sud taj predlog odbio.

Predložila je da se Buha, koji u zatvoru izdržava kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora, sasluša kao svedok, a sledeće sudenje zakazano je za 26. septembar.

Buha bi na slobodu trebalo da izađe sredinom jula.

PROČITAJTE I: Tužilaštvo optužilo Buhinu suprugu za lažno svedočenje

Tužilaštvo Ivanu Buhu tereti za krivično delo “davanje lažnog iskaza”, a u optužnom predlogu je predložilo sudu da Ivanu Buhu proglasi krivom i osudi na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci sa rokom provere od dve godine.

Tužilaštvo tvrdi da je Ivana Buha, iako svesna da ne sme da laže na suđenju, prilikom odgovaranja na pitanja odbrane, izjavila da nikada nije napisala “neću te ucenjivati”, da nije potpisala potvrdu od 17. novembra 2014. godine da je Ljubiša Buha prilikoM boravka u pritvoru koristio lek “leponex”, da joj dve godine nije davao alimentaciju, kao i da joj je pretio kada ga je posetila u zatvoru padinskoj skeli.

foto Z.Jovanović

Sve ove tvrdnje su prema stavu tužilaštva bile su neistinite i netačne.

Buha je nakon tog suđenja osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog krivičnih dela – prikrivanje kradenog ferarija, pretnje policajcu i ometanje istage.

Kasnije je osuđen i zbog pretnji tužiocu.

Buha izdržava jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora pošto su mu spojene tri zatvorske kazne, a puna kazna mu ističe sredinom jula 2019.

foto Z.Jovanović

Uhapšen u novembru 2015. godine i od tada je stalno u zatvoru, odnosno pritvoru ili kućnom pritvoru koji mu se uračunava u zatvorsku kaznu.

Buha je bio prvi svedok saradnik u Srbiji, i sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima protiv pripadnika “zemunskog klana” i optuženih za ubistvo premijera Zorana Ðinđića.Izvorni link

Slični artikli

Top