Stranica
Home > Hronika > Članica „Ndragete“: Hoću da me izručite Srbiji | Hronika

Članica „Ndragete“: Hoću da me izručite Srbiji | Hronika


S. Đ. |

13. avgust 2019. 10:11 |

Komentara: 0

Srpkinja, koja se tereti da je član kriminalne organizacije “Ndrangeta”, traži od suda da napusti spuški zatvor i bude izručena Srbiji. Ivana Ivanović tvrdi da je nezakonito uhapšena

BEOGRAĐANKA Ivana Ivanović (46) koja je početkom avgusta uhapšena po poternici koju je za njom raspisala Italija zbog sumnje da je počinila krivična dela “članstvo u kriminalnoj organizaciji ‘Ndrangeta'” i “nezakonito klađenje” uskoro bi mogla napustiti spuški zatvor. Ona se obratila podgoričkom Višem sudu pismom, u kom, između ostalog, traži da bude izručena Srbiji.

Njen advokat Zoran Piperović se žalio na odluku o određivanju ekstradicionog pritvora, ističući da je od odluke da joj se pritvor odredi, usled nedostatka dokaza odustao i italijanski sud. On očekuje da će Ivanovićeva napustiti Spuž uskoro.

Dodaje i da italijansko pravosuđe za ista dela tereti i njenog supruga, koji je usled nedostatka dokaza pušten da se brani sa slobode. Da je nezakonito uhapšena tvrdi i sama osumnjičena u pismu koje je uputila sudiji za istragu podgoričkog Višeg suda.

Ona u tom pismu traži i da bude izručena Srbiji, čija je državljanka, i dodaje da njena matična zemlja nije dozvolila njeno izručenje, jer nije bilo dokaza da je počinila neko delo.


PROČITAJTE JOŠ:
Crna Gora u kandžama korupcije?

Isto su, kako tvrdi, pre osam meseci utvrdile i sudije najvećeg suda u Italiji, koje su u svom rešenju navele da nisu pribavljeni pravi dokazi za to da su ona i njen suprug Paolo Karlo Tavareli imali dogovor sa “Ndrangetom”, odnosno da su svesno i dobrovoljno pomogli delovanju ove kriminalne organizacije.

UTAJE I ZLOUPOTREBE

OSUMNjIČENA se u pritvoru nalazi od 2. avgusta. Za crnogorske vlasti ona je i dalje po italijanskoj poternici osumnjičena da je član kriminalne organizacije koja se navodno bavila zloupotrebom igara na sreću. Između ostalog i – utajom prihoda u iznosu od 3,2 milijarde evra i utajom poreza u iznosu od 60 miliona evra.Izvorni link

Slični artikli

Top