Stranica
Home > Hronika > Devojci osumnjičenoj za požar u Karađorđevoj određen pritvor | Hronika

Devojci osumnjičenoj za požar u Karađorđevoj određen pritvor | Hronika


Tanjug |

11. jul 2019. 15:00 |

Komentara: 0

K.Đ. se tereti za krivično delo izazivanje opšte opasnosti, sud prihvatio predlog tužilaštva i odredio joj pritvor

Devojci osumnjičenoj za izazivanje požara u napuštenoj kući u Karađorđevoj ulici sud je odredio pritvor, a tužilaštvo je zatražilo veštačenje njenog mentalno-psihičkog stanja.

K.Đ. se tereti za krivično delo izazivanje opšte opasnosti, jer je kako se sumnja, 28. juna oko 19 časova namerno izazvala požar u napuštenoj kući u Karađorđevoj 7.

Portparol tužilaštva Slavica Jokić Jaković precizirala je za Tanjug da je osumnjičena 19-godišnja K.Đ. saslušana u sredu, nakon čega je tužilaštvo zatražilo da joj se odredi pritvor.

Sud je taj predlog usvojio i odredio joj pritvor do 30 dana.

PROČITAJTE JOŠ – Uhapšena zbog namernog požara u Karađorđevoj 28. juna

Na dan požara mediji su preneli da je reč o kući stambene građanske arhitekture domaćeg akademizma s kraja 19. veka i početka 20 veka.

Izgorelu kuću, prema pisanju medija, projektovao je za svoju sestru Katarinu arhitekta Konstantin Jovanović, autor zgrade Narodne banke u Kralja Petra, kuće Marka Stojanovića, Spasićeve zadužbine, Narodne skupštine i Narodnog sobranija u Sofiji i koji je uradio projekat za crkvu svetog Save po uzoru na baziliku svetog Petra u Rimu.Izvorni link

Slični artikli

Top