Stranica
Home > Hronika > Hapšenje zbog zloupotrebe položaja: Preprodavali cigarete predviđene za uništavanje | Hronika

Hapšenje zbog zloupotrebe položaja: Preprodavali cigarete predviđene za uništavanje | Hronika


Novosti Online |

02. avgust 2019. 15:22 |

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenih pronašla i zaplenila 190.000 paklica cigareta, 2,3 tone rezanog duvana i 5.136 patrona za električne cigarete

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su 12 osoba osumnjičenih da su cigarete koje su kao neupotrebljive bile predviđene za uništavanje, prodavali na crnom tržištu.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenih pronašla i zaplenila 190.000 paklica cigareta, 2,3 tone rezanog duvana i 5.136 patrona za električne cigarete.

PROČITAJTE JOŠ – Uhapšen osumnjičeni za pretnje napadom na obezbeđenje Vučićeve ćerke

Zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i nedozvoljena trgovina uhapšeni su organizator ove grupe i odgovorno lice jedne autoprevozničke radnje M.J. (47), radnici obezbeđenja firme „Sekuritas“ M.L. (46), N.S. (60) i M.Š. (58), radnici firme „Ekosanit“ P.P. (44) i A.Z. (21) i preprodavac D.D. (52).

Uhapšeni su i preprodavci V.V. (46), V.K. (43) i D.G. (48), zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena trgovina, dok se osumnjičenima Đ.B. (26) i T.J. (26) na teret stavlja krivično delo nedozvoljeno skladištenje robe.

Foto: MUP Srbije

Postoje osnovi sumnje da su M.J. i A.Z., tokom 2018. i 2019. godine, uz pomoć radnika firme „Sekuritas“ koji su obavljali poslove obezbeđenja u firmi „Ekosanit“, u kojoj su cigarete trebale da budu uništene M.L., N.S., M.Š. i osumnjičenog P.P., cigarete prebacivali i čuvali u skladištu D.D.

Sumnja se da su potom V.K., D.G. i V.V. te cigarete prodavali na crnom tržištu.

Foto: MUP Srbije

Oni su, kako se sumnja, sačinjavali falsifikovane zapisnike u kojima su navodili da su cigarete uništene.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.Izvorni link

Slični artikli

Top