Stranica
Home > Hronika > MAČVA U SUZAMA: Sara sahranjena dva dana pre punoletstva | Hronika

MAČVA U SUZAMA: Sara sahranjena dva dana pre punoletstva | Hronika


Na mesnom groblju u Mačvanskom Pričinoviću sahranjen Sara Lolić, koja je nastradala u subotu u stravičnom udesu. U ponedeljak ispraćaj Ivane Bogunović, Miodraga Jovičića i Tanje Lacković

Sara Lolić (18), iz Mačvanskog Pričinovića, jedno od četvoro mladih koji su u subotu u zoru nastradali u jezivoj saobraćajnoj nesreći na tabanovačkom putu kod Šapca, sahranjena je u nedelju na mesnom groblju u svom selu. Devojčino telo je, kažu potreseni školski drugovi, bilo u takvom stanju da nije moglo da se čeka na sahranu.

A u ponedeljak, na večni počinak biće ispraćeni Ivana Bogunović (20) i Miodrag Jovičić (19) u Mačvanskom Pričinoviću, i Tanja Lacković (18) u Klenju.


PROČITAJTE JOŠ: OČEVI NATRADALIH IVANE I MIODRAGA IMALI TEŽAK UDES NA ISTOM MESTU: Posle 30 godina tu su im poginula deca

– Sara je sedela iza sestre, koja je upravljala “ford fijestom”. Otkinuta joj je ruka, a telo potpuno unakaženo. U utorak je trebalo da joj proslavimo punoletstvo. Svi smo se tome radovali, jer je uvek bila divna i vedra, nasmejana… – priča nam, kroz jecaj i suze, jedna od njenih najboljih drugarica.

U blizini Saborne crkve u Pričinoviću, sa svećama u rukama stajalo je na desetine mladih ljudi. Pogrebna kola provezla su Sarino telo preko centra do rodne kuće, nekoliko stotina metara dalje, gde su ga dočekali otac i majka, Mika i Vesna, sestra Ana i brat Đorđe. A Maja, koja je bila za volanom, i dalje je u bolnici i još joj nije rečeno šta se dogodilo.

– Maja je bila vozač Jovičićima, koji su išli na svadbu, a kada se ceremonija završila, društvo se okupilo i otišlo do Starog grada na Savi u Šapcu. Pošto je Miki Jovičić tek stigao iz Beča, rešili smo da ostatak noći provedemo u igranju “monopola” i u razgovoru. Ali…

Mladići i devojke su se iz noćnog provoda vraćali u dva automobila. Prvi, u kojem su bili Jovičićeva sestra Marija i najbolji drug Nikola i još dvojica mladića stigao je na odredište. Ali “ford fijesta” je ostao u kanalu pored tabanovačkog puta. Na tom mestu, pored izvaljene bandere u nedelju smo zatekli buket cveća i tek zapaljene sveće.

Drugari poginulih sa svećama u rukama ispred Saborne crkve u Pričinoviću

U Mačvanskom Pričinoviću i Tabanoviću u nedelju niste mogli sresti čoveka bez sveće u ruci. Ili su išli na sahranu ili kod Lolića da izjave saučešće i upute im reči utehe. A većina onih koje smo sreli je u tolikom šoku da nema volje ni da progovori. Oni mlađi, koji su poznavali poginule, plaču, a stariji vrte glavom i kriju se dok plaču.

Ostaci automobila u kome je život izgubilo četvoro mladih, među njima i Sara Lolić

– Svima nam se po glavi mota ista misao: Ovo je moglo biti moje dete. Znate već kako to ide – rekao nam je jedan mrki, brkat čovek, krijući suzne oči.


PROČITAJTE JOŠ: VELIKA TUGA KOD ŠAPCA: Ovo su mladi koji su poginuli u nesreći

MAJA STABILNO

Maja Lolić (20), koja je upravljala “fijestom”, nalazi se u šabačkoj bolnici i lekari njeno stanje ocenjuju stabilnim, iako ga još uvek prate. Prema propisima, devojci je uzeta krv na analizu da bi se ustanovilo eventualno prisustvo alkohola. Kako su nam rekli nadležni, ta analiza još nije urađena, a rezultat bi trebalo da stigne u ponedeljak.Izvorni link

Slični artikli

Top