Stranica
Home > Hronika > Na proveri telefon iz ćelije Kašćelana | Hronika

Na proveri telefon iz ćelije Kašćelana | Hronika


S. ĐOKIĆ |

02. jul 2019. 11:19 |

Komentara: 0

Utvrđuje se kome pripada mobilni uređaj pronađen u sobi zatvora u Spužu gde boravi Slobodan Kašćelan. Cimeri navodnog vođe “kavačkog klana” su još dvojica pritvorenika. Policija analizira sve kontakte iz telefona

INSPEKTORI crnogorske policije i dalje utvrđuju kome pripada mobilni telefon koji je krajem prošle nedelje tokom redovne kontrole ćelija pronađen i oduzet u sobi istražnog zatvora u kojoj borave navodni vođa “kavačkog klana” Slobodan Kašćelan i još dva pritvorenika. Pored toga, ispituje se i kako je telefon uopšte dospeo kod njih.

Odmah po pronalaženju, mobilni telefon je poslat na veštačenje, kako bi se utvrdilo kome od trojice pritvorenika pripada. Istražitelji sumnjaju da je telefon Kašćelanov, ali će to utvrditi tek analizom kontakata.


PROČITAJTE JOŠ:
Negotin: Negira zločin, zahteva veštačenje

Podsetimo, Kašćelan je uhapšen 13. decembra prošle godine u Češkoj, a 8. februara izručen je Crnoj Gori i sproveden u spuški istražni zatvor. Nadležni organi su za njim tragali zbog pokušaja ubistva i zelenašenja.

Samo nekoliko dana nakon što je izručen, Kašćelan je napadnut, iako je bio pod strogim zatvorskim merama. Navodno, napadnut je dok je bio u sobi. Tada je čuo da ga neko doziva, tražeći od njega da se približi, kako bi ga pozdravio. Čak se pozvao na zajedničkog prijatelja i rekao mu da se popne do rešetaka, kako bi se videli.

Kada je Kašćelan prišao, počeli su da ga gađaju jajima i dezodoransima u stiku. Kašćelan je to prijavio zatvorskim policajcima, koji su o tome obavestili upravu zatvora. Zatvorski stražari odmah su reagovali, a zbog napada, disciplinski postupak je sproveden protiv Darka Vickovića, navodno člana “nikšićke grupe”, koji se sumnjiči da je učestvovao u incidentu, i Vladimira Ulame, koji se tada iza rešetaka nalazio zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Nemanje Medina. On je ovih optužbi oslobođen.

Kašćelan je, podsetimo, nakon izručenja crnogorskim organima, u podgoričkom Višem sudu, kroz smeh, kazao da je razumeo šta mu se stavlja na teret, ali da ne priznaje krivično delo.

– Meni je to smešno. Ma kakvi izvršio delo, to jedino lud mogu da priznam. Samo ne znam ni šta mi je stavljeno na teret. Advokati su mi rekli da ne odgovaram na pitanja tužioca, ali neću da slušam advokate i odgovaraću na pitanja. Nije tačan deo optužnice gde se teretim da sam 50.000 evra dao na kamatu Milanu Dragoviću, niti sam sa njim imao ikakav posao. Sastali smo se samo jednom. Samo znam da se radi o lažovu. To samo fukara može da kaže tako – naveo je Kašćelan.


PROČITAJTE JOŠ:
Gledao sina kako gori, a tazbina mu preti tužbom

HAJKA BEZ RAZLOGA

KAŠĆELAN je pred sudom rekao da se bez ikakvog dela digla hajka na njega.

– Vidi, prvi put sam u sud došao bez odela. Ja poštujem zakon, da ga ne poštujem, ne bih poštovao sebe. Nije ljudski stavljati nekome na teret tuđu muku kada nije kriv – rekao je Kašćelan.Izvorni link

Slični artikli

Top