Stranica
Home > Hronika > NOVI OKRŠAJ: Usmrćen migrant, osvetili se za Karađorđevu? | Hronika

NOVI OKRŠAJ: Usmrćen migrant, osvetili se za Karađorđevu? | Hronika


SAMO dan nakon ubistva migranta u Karađorđevoj ulici, još jedan azilant izgubio je život, u okolini prihvatnog centra u Krnjači! Avganistanac P. M. (19) pronađen je mrtav sinoć oko 19 sati u šumi kraj centra. Navodno, reč je o osveti zbog ubistva Kamrana Kana (21) u srcu Beograda od prethodnog dana. Nepoznati napadač pobegao je posle brutalnog čina i beogradska policija za njim intenzivno traga.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, ubijeni P. M. bio je jedan od osumnjičenih napadača, koji su u sredu uveče nožem uboli u grudi Kana. Telo ubijenog Avganistanca pronađeno je u šumi na Pančevačkom putu oko 19 sati, nakon što je prijatelj pokojnog mladića dobio anoniman poziv. Pretpostavlja se da se ubistvo dogodilo oko podneva. Policija je smesta izašla na mesto zločina, gde ih je sačekao jeziv prizor. Kako nezvanično saznajemo, P. M. imao je čak 24 ubodne rane! Telo je pronađeno sa ubodima od grla do trbuha, iz kojih se slivala krv. On je uboden po glavi, nogama, leđima… Imao je i odbrambene ozlede po rukama, što svedoči o borbi napadača i žrtve.

Kako smo nezvanično saznali u prihvatnom centru za azilante u Krnjači, P. M. nije bio njihov korisnik. Kada se svirepo ubistvo dogodilo niko sa sigurnošću nije mogao da nam kaže, jer se ono odigralo iza zidina kompleksa i ništa nije slutilo na jeziv čin. Takođe, čuvari ne mogu ni da pretpostave ko bi mogao biti osumnjičeni za ovaj zločin.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijenog mladića početkom godine uhapsila je hrvatska policija, kada je sa grupom drugih migranata pokušao da pređe granicu Srbije i Hrvatske. On je predat našoj policiji, a odlukom prekršajnog suda bio je smešten u zatvor za odrasle.

Ranije tokom jučerašnjeg dana, sedamnaestogodišnji državljanin Avganistana, osumnjičen da je preksinoć u Karađorđevoj ulici u Beogradu, zajedno sa još jednim vršnjakom i sunarodnikom, posle kraće svađe, nožem zadao smrtonosne povrede svom sunarodniku, takođe migrantu, Kamranu Kanu (21), saslušan je u Višem javnom tužilaštvu. Kako “Novosti” saznaju, on se branio da nije počinio zločin, a po nalogu Tužilaštva nadležni sud odredio mu je pritvor do 30 dana zbog sumnje da bi, ako bi boravio na slobodi, mogao da pobegne iz Srbije.

Pročitajte još: EKSPRESNA REAKCIJA MUP-a: Uhapšen 17-godišnji Avganistanac osumnjičen za ubistvo sunarodnika u Beogradu

Inače, ovo nije prvi slučaj tuče među migrantima sa smrtnim ishodom u srpskoj prestonici. Tužilaštvo je u novembru prošle godine podiglo optužnicu protiv Libijca Emina Belhaja (23) i Alžirca Ibrahima Amara (19) zbog teškog ubistva Kada Si Tajeba, takođe migranta, 1. oktobra u napuštenom vagonu u blizini beogradske Železničke stanice u Savskoj ulici. Kako saznajemo, sud je potvrdio deo optužnice koji se odnosi na Amara, dok se još čeka odluka kad je reč o Belhaju.

Ubijeni Kamran Kan, foto N.Skenderija

Prema navodima optužnice, Belhaj i Amar su upali u kupe i od Tajeba tražili da im preda sve što ima. Kad je ovaj to odbio, počeli su da ga udaraju pesnicama po licu i telu, šutiraju po glavi, stezali su ga omčom oko vrata, dok je oštećeni sve vreme pokušavao da se odbrani. Zatim su, kako tvrdi tužilaštvo, nožem i makazama počeli da ga ubadaju u stomak, grudi, po nogama, nanevši mu veliki broj ubodnih rana.

Uprkos tome, Tajeb je uspeo u jednom momentu da pobegne i dotrči do obližnje taksi stanice, odakle su ga prevezli u KCS. Međutim, dve nedelje kasnije je preminuo. Tragičnom događaju, kako se tvrdi, prethodio je niz napada ove dvojice, koji su od drugih ljudi smeštenih u vagonima, uz pretnju nožem i makazama, otimali novac i mobilne telefone.

Inače, prema dosadašnjim iskustvima, većina migranata daje lažne podatke o tome odakle dolaze. Najveći broj njih tvrdi da su iz Libije, a pojedini govore i da su nepismeni. Njima je cilj da odu iz Srbije u neku od zemalja zapadne Evrope.Izvorni link

Slični artikli

Top