Stranica
Home > Hronika > NOVI PAZAR: Bacio nož u šaht, pa prvi primao saučešća | Hronika

NOVI PAZAR: Bacio nož u šaht, pa prvi primao saučešća | HronikaM. NIĆIFOROVIĆ |

26. jul 2019. 08:00 |

Komentara: 0

D. K. (25) određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je ubio Nedžiba Kačara (60). Priznao zločin policiji, nakon što je u blizini pronađeno sečivo kojim je žrtva izbodena

MLADIćU D.K. (25), sinu Nedžiba Kačara (60), ubijenog biznismena iz Novog Pazara, uhapšenom zbog sumnje da je počinio ovaj zločin, određen je pritvor do 30 dana. On je rekao policiji da je ubio oca, kako nezvanično saznajemo, a priznanju je prethodio pronalazak kuhinjskog noža u šahtu nedaleko od mesta zločina. Tim sečivom, dužine 14 centimetara, Kačar je izboden i isečen u predelu vrata i stomaka.

PROČITAJTE JOŠ – SAHRANjEN NOVOPAZARSKI BIZNISMEN, KRUŽE PRIČE: Ubio ga neko od ženine rodbine, jer ju je maltretirao?

Nakon danonoćnog rada, novopazarska policija razrešila je ubistvo biznismena koje se dogodilo u noći između prošle nedelje i ponedeljka u kući porodice Kačar u novopazarskom naselju Rasadnik. Prilikom ispitivanja u policiji i pred višim tužiocem osumnjičeni D. K. nije objasnio zašto je ubio oca. Pretpostavlja se da se motiv krije u komplikovanim i neračišćenim porodičnim odnosima.

PROČITAJTE JOŠ – UHAPŠEN SIN BIZNISMENA NEDžIBA KAČARA: Priveden zbog sumnje da je ubio oca!

– Zasad se zna da je D. K. zakucao na vrata stana svog oca, u kući koja ima više spratova, tražeći da mu otvori. U jednom trenutku Nedžib se probudio. Dok je sanjiv trljao oči, D. K. ga je, navodno, nožem iznenada i snažno ubo u vrat, a potom je, kako se sumnja, nastavio da ga ubada i seče po vratu i stomaku. Moguće je da je tu bilo i borbe i pokušaja biznismena da se odbrani, o čemu govori i modrica na licu ubice. Kada je Nedžib pao, D. K. je mirno odšetao na sprat iznad, a potom “nestao” i verovatno je otišao da sakrije nož – saznaju “Novosti” od izvora bliskog istrazi.

Teško ranjeni biznismen krenuo je niz stepenište da doziva i traži pomoć. Nekoliko puta je padao, a u prizemlju je uspeo da pozvoni na vrata tasta i tašte koji su mu bili u gostima. Potom je izašao u dvorište, gde je pao i iskrvario. Pronađen je oko pola tri u lokvi krvi i bez znakova života.

Osumnjičeni za ubistvo, sve vreme je bio u dvorištu, navodno je čak pokušavao da pomogne ranjenom Nedžibu. Uhapšeni sin je primao saučešća, bio prvi među ožalošćenima na umrlici i na sahrani oca. Osim D. K., Nedžib Kačar ima još jednog sina i dve ćerke. Problemi u porodici počeli su nakon porodičnog nasilja. Sa suprugom, koju je 2013. godine pokušao da ubije, zbog čega je izvesno vreme proveo u zatvoru, duže nije u kontaktu. Prema nezvaničnim informacijama, tasta i taštu Kačar je pozvao u goste da ih zamoli da oni ubeđuju suprugu da mu se vrati.

Policija na mestu ubistva Nedžiba Kačara Foto Indeksonlajn

Od početka istrage, policija je sumnjala na nekog od članova porodice. Slučaj je komplikovalo i to što kuća u kojoj je Kačar ubijen ogromna, sa više spratova i stanova. Tokom noći, neposredno pre zločina u objekat je ulazilo i izlazilo više osoba. Policija je radila “bez spavanja” i posle rasvetljavanja slučaja, stižu im čestitke od mnogih Novopazaraca, a čestitao im je i direktor policije.

OBOGATIO SE DEVEDESETIH

KAČAR je bogatstvo stekao devedesetih godina prošlog veka sa firmama “Sandžak broker”, “Mond” i Pešter bankom. Bavio se uvozom i izvozom, osiguranjem, bankarstvom. Bio je u dobrim odnosima sa Bogoljubom Karićem, a za propast Pešter banke optuživao je Mlađana Dinkića, koga je pozivao na “dvoboj”. Planirao je da gradi “peštersku magistralu”, bavio se politikom, osnivač je nekoliko manjih stranaka, imao je i svoj list “Mond-pres”.Izvorni link

Slični artikli

Top