Stranica
Home > Hronika > POTRAGA ZA DEČAKOM TRAJE: Nestao ispod površine mutne vode; Na obali ostali bicikl i papuče | Hronika

POTRAGA ZA DEČAKOM TRAJE: Nestao ispod površine mutne vode; Na obali ostali bicikl i papuče | Hronika

Potraga za dečakom nestalim u bari kod Mošorina. Još uvek nije pronađeno telo četrnaestogodišnjeg Milana Gavrića iz Đurđeva

ODLAZAK na kupanje, u utorak popodne u bari „Mutnjači“ nedaleko od Mošorina, bio je najverovatnije fatalan za mlađanog Milana Gavrića (14) iz Đurđeva, iza koga su na obali ostale papuče i bicikl kojim se dovezao do tog mesta udaljenog nekoliko kilometara od njegove kuće.

Prema tvrdnjama komšija, pristiglih u kuću porodice Gavrić u đurđevačkoj ulici Laze Kostića 14, Milan i jedan njegov drugar su se odvezli biciklima do te bare, odnosno jezerceta u mošorinskom ataru u nameri da se okupaju.

Kada su ušli u mutnu vodu Milan je posle nekoliko metara nestao ispod površine a drugi dečak je dojurio do Đurđeva i obavestio njegovu majku o tome šta se dogodilo.

– Dečakova majka Mira Gavrić pozvala je Hitnu pomoć i policiju i odjurila na njivu, gde su njen muž Stojko i svekar Milan špartali kukuruz – priča za „Novosti“ komšinica porodice Gavrić.

Milanov otac Stojko i stric Savo još su tamo kod bare „Mutnjače“, gde ronioci Žandarmerije nastoje da pronađu nestalog dečaka, kaže kroz suze njegov deda, po kome je Milan, maturant đurđevačke osmoletke, dobio ime.

– Otišao je da se okupa, zauvek. Milan mi je bio prvi unuk, moj mezimac. Želeo je da se upiše u srednju poljoprivrednu školu u Futogu… Joj, šta nas snađe – zavapio je deda dok se mnogobrojni prijatelji, komšije rođaci okupljaju u dvorištu domaćinske kuće Gavrića.

Njegov sin i snaha imaju još dvoje dece, Luku koji ide u treći i Milicu, učenicu šestog razreda.

– Milan je izuzetno dobro i vredno dete. Pomagao je svom ocu u polju i drugim poslovima. Hteo je i od da se bavi poljoprivredom kad završi školu, a otac mu je u blizini kupio kuću, da ima svoj dom kad bude imao svoju porodicu – priča neutešna tetka Smilja. Tu je i druga tetka Duja, a treća Ljilja stiže avionom iz Švedske.

Do kasno u noć nije bilo informacije da je dečakovo telo pronađeno u mutnoj vodi „Mutnjače“.

ŽRTVE

U Bari „Mutnjači“ proteklih godina stradalo je mnogo meštana iz Đurđeva, Šajkaša i Mošorina. – To je voda sa različitim dubinama i temperaturama, nebezbedna za kupanje. I ja sam mogao da nastradam pre dvadesetak godine, jedva sam isplivao – kaže za novosti Đurđevčanin Žarica Mušicki.Izvorni link

Slični artikli

Top