Stranica
Home > Hronika > PRESUDA SARI VIDAK: Viši sud je proglasio krivom | Hronika

PRESUDA SARI VIDAK: Viši sud je proglasio krivom | Hronika


Novosti Online |

24. avgust 2019. 23:47 |

Komentara: 0

Viši sud u Beogradu je kotorskom Osnovnom sudu dostavio presudu kojom je Saru Vidak, studentkinju iz Beograda proglasio krivom i osudio je na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana

Viši sud u Beogradu je kotorskom Osnovnom sudu dostavio presudu kojom je Saru Vidak, studentkinju iz Beograda proglasio krivom i osudio je na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.

U kaznu je uračunato vreme provedeno u pritvoru, počev od 14. avgusta do 5. septembra 2018.

Vidak će kaznu izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, bez elektronskog nadzora.

Pročitajte još: NA SLOBODI, ALI ČEKA ROBIJU: Sara Vidak osuđena na četiri meseca zatvora

U obrazloženju presude kaže se da je Sara Vidak proglašena krivom presudom Osnovnog suda u Kotoru od 05. 09. 2018. godine, zbog izvršenja krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Vidak je kotorski Osnovni sud osudio na kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca.

Ministarstvo pravde Republike Srbije je dostavilo 6. decembra 2018. godine Višem sudu u Beogradu molbu Osnovnog suda u Kotoru, kojom se od pravosudnih organa Srbije traži izvršenje strane krivične presude, što je u skladu sa odredbama Ugovora Crne Gore i Srbije o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima.

Vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je održalo sednicu kojoj je prisustvovala okrivljena Vidak.

Ona je izjavila da smatra da suđenje nije bilo pravično i fer, a njen advokat Jakša Peković je smatrao da nesu ispunjeni uslovi za priznanje strane sudske odluke. On je kazao da, ukoliko sud odluči drugačije, izvršenje bude u kućnim uslovima, za što postoje uslovi.

Vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, kojim je predsedavala predsednica Veća – sudija Olivera Đurić je, prilikom donošenja presude, uzelo u obzir da Sara Vidak nije ranije osuđivana, da se radi o mladoj osobi koja se korektno ponašala za vreme trajanja postupka.

Izvor: rtcg.meIzvorni link

Slični artikli

Top