Stranica
Home > Hronika > Radnik poginuo na deponiji, stradao pred ženom i ćerkom | Hronika

Radnik poginuo na deponiji, stradao pred ženom i ćerkom | Hronika

Vozilo beogradskog JKP “Gradska čistoća” pregazilo muškarca dok je skupljao sekundarne sirovine. Iz preduzeća kažu da je reč o nesreći, kao i da je vozač podvrgnut alko-testu, koji je bio negativan

KAMION “Gradske čistoće” pregazio je u subotu oko 11.30 radnika starosti oko 40 godina, zaposlenog na sakupljanju sekundarnih sirovina. Nesreća se dogodila na beogradskoj deponiji Vinča, a muškarac je od zadobijenih povreda preminuo.

Prema prvim informacijama, stradali muškarac je prethodno došao na deponiju kao sakupljač sekundarnih sirovina. Vozač kamiona “đubretarca” nije video čoveka, jer se kretao u rikverc.

Nesrećni čovek stradao je pred ženom i ćerkom.

Kako su potvrdili u JP “Gradska čistoća”, pod nesrećnim okolnostima stradao je radnik firme “Eskorpi”, koji je skupljao sekundarne sirovine.

– Vozač JKP “Gradska čistoća”, obavljajući redovne dnevne aktivnosti, krećući se bagerom unazad, udario je radnika – navode u “Gradskoj čistoći”. – Vozilom je upravljao iskusan i odgovoran vozač, koji ima sve potrebne licence za obavljanje poslova mašiniste, a tokom dosadašnjeg angažmana u našem preduzeću nije bio učesnik nijednog incidenta.

Kako navode u ovom beogradskom komunalnom preduzeću, vozač je podvrgnut i alko-testu, koji je bio negativan.

– Nesrećno preminuli čovek bio odeven u HTZ opremu, svetlozeleni prsluk – objašnjavaju u “Čistoći”. – U trenutku incidenta, radnik koji je izgubio život nalazio se u takozvanom mrtvom uglu vozača. Na lice mesta odmah su izašle uviđajne ekipe policije i inspekcije rada, koje će po završetku istrage dati više informacija o uzroku nesreće.

U “Gradskoj čistoći” navode da su ispoštovali sve procedure bezbednosti na radu, tako da su uvereni da je reč o nesrećnom slučaju i izražavaju najdublje saučešće porodici nesrećno nastradalog radnika. Iz MUP su potvrdili za “Novosti” da je muškarac nastradao i da je njegovo telo prebačeno na Institut za sudsku medicinu.

NALETEO NA PEŠAKA

U DECEMBRU prošle godine na isti način stradala je i šezdesetogodišnja žena u Bulevaru Zorana Đinđića u Novom Beogradu, kada je na nju naleteo kamion “Gradske čistoće”. Ona je prelazila ulicu van pešačkom prelaza, a vozač je nije video na vreme. A u martu 2018. godine je ženi N. D. (44) bager polomio nogu, takođe na deponiji u Vinči.Izvorni link

Slični artikli

Top