Stranica
Home > Hronika > SASLUŠAN AVGANISTANAC: Naručio ubistva migranata? | Hronika

SASLUŠAN AVGANISTANAC: Naručio ubistva migranata? | Hronika

Razrešene likvidacije dvojice državljanina Avganistana u Beogradu. Sukob navodno nastao oko novca od krijumčarenja ljudi

POLICIJA je uhapsila A. S. (39), državljanina Avganistana, osumnjičenog za podstrekavanje na teško ubistvo. On se tereti da je početkom juna ove godine naručio i platio ubistvo svog sunarodnika Kamrana Kana (20), a potom i likvidaciju počinioca. Motiv je navodno bio novac od krijumčarenja ljudi.

U saopštenju policije se navodi da je A. S., kako se sumnja, dao 300 evra maloletnom Avganistancu (17) da ubije Kana. Mladić je navodno pozvao svog druga da mu pomogne. Oni su i izazvali tuču sa Kanom 5. juna uveče oko 21 sat ispred jednog lokala u Karađorđevoj ulici, nedaleko od glavne beogradske Autobuske stanice.

Pročitajte još: NASTAVAK SUKOBA MIGRANATA: Uhapšen zbog podstrekivanja na ubistvo dvojice Avganistanaca

Kasnije je utvrđeno da je Kan ubijen sa nekoliko uboda nožem od kojih je fatalan bio udarac direktno u srce. Utvrđeno je i da je on u Srbiji boravio duže od godinu dana, prvo u prihvatnom centru u Obrenovcu, a onda i u Beogradu. Napadači su odmah posle zločina pobegli. Beogradska policija je, međutim, vrlo brzo jednom od njih ušla u trag i privela ga, dok se za drugim osumnjičenim nastavila potraga. Sutradan uveče, 6. juna, međutim, u šumi u Krnjači, nedaleko od prihvatnog centra, pronađeno je izmasakrirano telo još jednog Avganistanca.

Pročitajte još: RAT BANDI MIGRANATA: Iskasapili Avganistanca zbog ilegalnih poslova?

Tada je klupko teških zločina počelo da se odmotava. Identitet druge žrtve zaprepastio je inspektore, jer je reč o maloletniku, koji je povezivan sa ubistvom Kana. U prvi mah se pomislilo da je reč o krvnoj osveti i da su rođaci ubijenog uzeli pravdu u svoje ruke.

Policija je, međutim, došla do saznanja da je i to ubistvo platio A. S. bojeći se da će ga “otkucati”, odnosno da će reći ko je naredio zločin. Jednoj osobi je tada platio, ali ovog puta da ubije mladića koji je ubio Kana. Nesrećni Avganistanac, koji je pronađen u šumi u Krnjači izboden je sa najmanje 24 uboda. Iskrvario je na smrt.

NEGIRA ZLOČINE

AVGANISTANAC A. S. je priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Tokom saslušanja negirao je da je naručio i platio dva ubistva. Tužilaštvo je zatražilo pritvor do 30 dana, što je sud i prihvatio. Ovakva mera je izrečena zbog opasnosti od bekstva, da ne utiče na svedoke, da ne ponovi krivično delo i zbog uznemirenja javnosti. A. S. se tereti za podstrekavanje na teško ubistvo i to iz koristoljublja i radi prikrivanja drugog krivičnog dela.Izvorni link

Slični artikli

Top