Stranica
Home > Hronika > SPREMILI KOKAIN ZA POLA EVROPE: Optužnica protiv Cvike i Pavlova | Hronika

SPREMILI KOKAIN ZA POLA EVROPE: Optužnica protiv Cvike i Pavlova | Hronika


N. B. |

21. jun 2019. 21:15 |

Komentara: 0

Viši sud potvrdio optužnicu protiv Radosava Cvijovića (65) i Slavka Pavlova (42)

KRIVIČNO vanpretresno veće Posebnog odeljenja beogradskog Višeg suda potvrdilo je optužnicu koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Radosava Cvijovića, zvanog Cvika (65) i njegovog zeta Slavka Pavlova (42), koji su uhapšeni u novembru 2017. godine zbog sumnje da su trgovali narkoticima. Kako je iz suda saopšteno, na teret im se stavlja udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Prema onome što je policija saopštila nakon njihovog hapšenja, Cvijović je osumnjičen da je organizovao kriminalnu grupu koja je u dužem vremenskom periodu nabavljala i distribuirala kokain na teritorijama Srbije, Mađarske, Austrije, Nemačke, Italije, Slovačke i Češke. Tada je navedeno i da su srpska policija i pripadnici BIA radili na ovom slučaju sa kolegama iz Češke, kao i s tužilaštvima za organizovani kriminal dveju zemalja. Deo grupe je prethodno uhapšen u Pragu, i to prilikom primopredaje narkotika.

Kako je objavljeno, kokain je preprodavan na veliko. Navodno je dopreman iz Južne Amerike u Holandiju, odakle su ga Cvijovićevi ljudi preuzimali i odvozili za Nemačku, u grad Ulm, gde je živeo Pavlov. Odatle je, nezvanično, distribuiran drugim dilerima širom Evrope.

PROČITAJTE I:Uhapšeni osumnjičeni za trgovinu narkoticima

Prilikom akcije u češkoj prestonici uhapšeni su Radosavov sin Branislav Cvijović, Josip Capik, državljanin Srbije i Mađarske i Branislav Bikić, koji poseduje srpsko i češko državljanstvo. Cvijović je osuđen na devet godina zatvora i novčanu kaznu od 110.500 evra, Capik na osam i po godina i 4.000 evra, Bikić na šest godina robije i 11.500 evra. U prvom momentu kod njih su, kako je rečeno, pronađena četiri kilograma kokaina, da bi nešto kasnije bila pronađeno još četiri kilograma narkotika. Ukupna vrednost zaplenjene droge procenjena je na oko 320.000 evra.Izvorni link

Slični artikli

Top