Stranica
Home > Hronika > Staricu usmrtili zbog 2.500 evra? | Hronika

Staricu usmrtili zbog 2.500 evra? | HronikaE. H. |

09. jul 2019. 08:02 |

Komentara: 0

Sumnja se da pored Jelene Špagović i Momčila Dujovića, ima još umešanih u ubistvo Majde Garović. Navodno je devojka pozajmljivala novac od žrtve

DVE i po hiljade evra duga, kao i vredan nakit najverovatnije su motiv svirepog ubistva starice Majde Garović (81) iz Zemuna – prva je policijska pretpostavka. Ipak, za ovakvu tvrdnju još se sakupljaju dokazi, a krug sumnjivih, osim sestre i brata, Jelene Špagović, devojačko Dujović (25) i Momčila Dujovića (21), uskoro će biti proširen na još nekoliko imena.

Jelena i Momčilo, u tužilaštvu su se branili ćutanjem. Njima je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili teška krivična dela. Devojka se sumnjiči da je ubila i zapalila staricu, a mladić da je pomogao sestri da posle zločina ukloni tragove.

– Jelena i Majda su se poznavale, bile su prve komšinice – navodi izvor “Novosti” blizak istrazi. – Devojka je upoznala staricu kada se udala i došla u porodicu Špagović u Zemunu. Taj brak je ubrzo “pukao”, ali izgleda da su njih dve ostale u korektnim odnosima. Navodno, Majda, koja je nemački penzioner, pozajmljivala joj je i novac. Pominje se 2.500 evra.

PROČITAJTE JOŠ – UHAPŠENI MONSTRUMI KOJI SU ZVERSKI UBILI STARICU: Devojka (25) ubila nesrećnu ženu, a potom leš prevezla do kontejnera u Krčedinu i zapalila ga

Nagađa se da je starica u jednom momentu zahtevala da joj se novac vrati. Navodno, Jelena nije imala. Šta se potom dogodilo, zasad se samo nagađa. Devojka je osumnjičena da je namamila staricu u automobil prošlog meseca. Ljubisav Garović prijavio je nestanak supruge 16. juna.

– Starica kao da je izašla iz kuće na trenutak – navodi naš sagovornik. – Sve njene stvari su bile tu, kuća nije bila zaključana. Ljubisav je bio u selu Karlovčić, gde imaju vikendicu. Kada je došao, video je da supruge nema. Obišao je komšiluk i čekao, a onda je nestanak prijavio policiji.

Majda Garović

Telo nesrećne žene, izgorelo gotovo do neprepoznatljivosti, pronađeno je nedelju dana kasnije, u kontejneru vikend naselja u Krčedinu, na obali Dunava. Tokom obdukcije utvrđen je njen identiet kao i da je smrt bila nasilna.

PROČITAJTE JOŠ – SUĐENjE ZA ZLOČIN NA PEŠTERU: Žena ćuti, muž poriče

U ovom trenutku, međutim, javnost ne zna gde je i kada tačno starica ubijena. Od nestanka do pronalaženja tela prošlo je nedelju dana. Nekoliko je scenarija o tome šta se dogodilo.

– Nagađa se da je starica kidnapovana kako bi se od nje izvuklo još novca – objašnjava naš izvor. – Moguće je da je mučena i da joj je prećeno kako bi dala još novca, jer su znali da je devizni penzioner. Možda su mislili da ima neku veću ušteđevinu, a onda je krenulo po zlu. Druga varijanta je da je starica tražila svoje pare nazad, a da Jelena nije imala da joj vrati. Možda je tada Majda pretila da će da obelodani da joj devojka duguje novac, a ova je onda namamila pričom da dođe do nje da joj da. Tada su je oteli, a potom i ubili.

Jelena Špagović i Momčilo Dujović

Posle dve nedelje istrage uhapšeni su Jelena i njen brat. Policija veruje da je osumnjičena iskoristila poznanstvo sa Majdom kako bi lakše sprovela plan u delo. Kada ju je, kako se sumnja, ubila, pozvala je brata da joj pomogne da se otarasi tela. Policija, međutim, na osnovu još nekih tragova, sumnja da su u zločinu, osim dvoje Dujovića, učestvovale još neke osobe.

DECA POLITIČARA

DVOJE uhapšenih, koji se dovode u vezu sa ubistvom starice, deca su političara Saše Dujovića iz Srpske desnice. On je, odmah kada je saznao za događaj, podneo ostavku na sve funkcije, kao i na mesto savetnika u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja.Izvorni link

Slični artikli

Top