Stranica
Home > Hronika > TRAGEDIJA NA EGZITU: Grka naočigled drugova ubila droga? | Hronika

TRAGEDIJA NA EGZITU: Grka naočigled drugova ubila droga? | Hronika


Z. G. – S. B. |

06. jul 2019. 08:11 > 20:43 |

Komentara: 0

Tragedija u Novom Sadu, jutros u zoru preminuo zasad neimenovani posetilac (37) festivala

MUŠKARAC iz Grčke (37), čije ime još nije saopšteno, preminuo je u rano jutros u Novom Sadu na “Egzitu”, nakon što mu je pozlilo tokom druge noći muzičkog festivala.

Kako su saopštili organizatori, festivalsko obezbeđenje je primetilo da je jednom od posetilaca pozlilo na Gornjem gradu Tvrđave i odmah pozvalo ekipu Hitne pomoći, koja je brzo intervenisala, ali Grku, nažalost, nije bilo spasa.

Sumnja se, kako je navedeno u saopštenju, da je smrt nastupila kao posledica prekomernog korišćenja narkotika. Drugi posetioci, takođe državljani Grčke, koji su se zatekli na ovom mestu, u izjavama datim pripadnicima Policijske uprave u Novom Sadu naveli su da je njihov prijatelj konzumirao veću količinu narkotika tokom dana, kao i da je bolovao od hronične bolesti.

Telo preminulog Grka preneto je u Institut za sudsku medicinu pri Kliničkom centru Vojvodine, gde će, nakon obdukcije, biti utvrđen uzrok smrti.

Organizatori festivala su istovremeno uputili saučešće porodici preminulog i naveli da se “Egzit” protivi upotrebi narkotika, nastavljajući napore i borbu u skladu sa njihovom kampanjom “Ostani čist”.

Posvećenost u borbi protiv upotrebe narkotika na festivalu potvrđuju pojačane aktivnosti policije, kao i rigorozne kontrole na ulazima na Petrovaradinsku tvrđavu. Već tokom prva dva festivalska dana zaplenjene su veće količine raznih narkotika, četiri pištolja i dva revolvera i uhapšeno je deset osoba osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

SEDMORO IZA REŠETAKA

POLICIJA je u Novom Sadu uhapsila sedam osoba osumnjičenih da su stavljali u promet opojne droge, a među njima je dvoje osumnjičenih za nedozvoljeno držanje oružja.

– Protiv još jedne osobe, osumnjičene za nelegalnu trgovinu narkoticima, biće podneta krivična prijava u redovnom postupku – saopštila je Policijska uprava.Izvorni link

Slični artikli

Top