Stranica
Home > Hronika > Tragovi na motoru vode do ubica Šarovića? | Hronika

Tragovi na motoru vode do ubica Šarovića? | HronikaE. H. |

08. jun 2019. 20:43 |

Komentara: 0

Novi detalju istrage likvidacije Stefana Šarovića (31) u Đenovićima kod Herceg Novog. Navodno, zločin nije povezan sa ratom klanova. Žrtva bila bliska sa Roganovićima

MOTOR, kojim su se dvojica napadača dovezla do kuće Stefana Šarovića (31) u Đenovićima, kod Herceg Novog i potom ga ubili, pronađen je u obližnjoj šumi. Policija je obavila uviđaj i, prema nezvaničnim saznanjima, pronađeni su biološki tragovi na dvotočkašu, koji bi mogli da identifikuju zločince.

Pročitajte još: NOVI DETALjI LIKVIDACIJE U ĐENOVIĆIMA: Stefan Šarović ubijen u dvorištu vile

Kako saznajemo, prva operativna saznanja ukazuju da ubistvo Šarovića nema veze sa sukobom dva zaraćena kotorska kriminalna klana, kako se u prvi mah verovalo zbog njegove bliskosti sa porodicom Roganović (Duško, Niko i Vladimir). Žrtva je navodno važila za bezbednosno-interesantnu osobu, ali ne i za člana “kavačkog” ili “škaljarskog klana”.

Crnogorski inspektori su odmah posle zločina, u četvrtak po podne, ispitali nekoliko desetina svedoka iz naselja gde je i Šarovićeva kuća. On je ubijen hicima iz vatrenog oružja u svom dvorištu, a komšije su rekle da su videle dvojicu muškaraca na motoru kako se brzo udaljavaju od njegove kuće.

Pročitajte još: OBRAČUN U PODGORICI: Smrt pred očima žene i deteta

Neki od očevidaca ispričali su da je Šarović pre likvidacije sedeo sa dve osobe u lokalu, nedaleko od svog doma. Sumnja se da su oni kasnije krenuli sa njim do njegove kuće u naselju “Akacija hil” i da je tu, navodno, došlo do sukoba, a potom i ubistva oko 15.20. Navodno, u ovog mladića iz Herceg Novog, ispaljeno je nekoliko hitaca u glavu i grudi.

Ovo luksuzno naselje zatvorenog je tipa i na nekoliko objekata postavljen je najsavremeniji video-nadzor. Ti snimci će, uz motor, biti glavni trag u istrazi ovog ubistva. Interesantno je da niko od komšija nije čuo pucnje.

Foto “Vijesti” Niko i Vladimir Roganović su ubijeni, a Duško je ostao bez nogu u eksploziji auto-bombe

Istražitelji veruju da motiv ovog zločina može biti sukob unutar manje grupe koja je povezana sa distribucijom narkotika. Šarović je, inače, radio kao instruktor u jednoj teretani. Ipak, istraga je usmerena i ka Šarovićećevim odnosima sa porodicom Roganović, koja je gotovo istrebljena u ovom ratu.

Ubijeni su Vladimir Roganović (31) i njegov stric Niko (66), dok je brat od strica Duško (37) ostao bez nogu u podmetnutoj eksploziji. Policija u ovom trenutku nema dokaza da je Šarović nastradao zbog veza sa ovom porodicom. Ipak, istraga će biti nastavljena i u tom pravcu.

NISU IMALI VREMENA

IZ nekog razloga motor posle zločina nije zapaljen, a veruje se da je to zato jer napadači nisu imali vremena. U dosadašnjim slučajevima gotovo uvek bi zapalili vozila korišćena u likvidacijama, kako bi uništili tragove. U ovom slučaju, prema nezvaničnim saznanjima iz policije, ostalo je dosta tragova koji su forenzičari izolovali.Izvorni link

Slični artikli

Top