Stranica
Home > Hronika > UBISTVO PENZIONERKE U ZEMUNU: DNK doveo do brata i sestre | Hronika

UBISTVO PENZIONERKE U ZEMUNU: DNK doveo do brata i sestre | HronikaZ. U. – J. D. Lj. – S. K. |

10. jul 2019. 13:30 |

Komentara: 0

Za smrt Majde Garović (81) se tereti Jelena Špagović (25). Momčilo Dujović, osumnjičen za pomaganje, prošao poligrafsko testiranje

NA kontejneru u Krčedinu u kojem je bilo telo Majde Garović (81), kao i u njenoj kući u Zemunu, pronađeni su DNK tragovi osumnjičenih i baš ti dokazi bili su ključni da policija istragu usmeri ka Jeleni Špagović (25), devojačko Dujović, i njenom rođenom bratu Momčilu Dujoviću (21). Pored njih dvoje, kako se sumnja, još najmanje toliko je učestvovalo u ubistvu starice i uklanjanju tragova zločina.

Kako nezvanično saznajemo, Jelena Špagović, koju policija sumnjiči za zločin, nije želela da odgovara na pitanja tužioca, ali je insistirala na tome da njen brat nema veze sa ubistvom. Njega istražni organi terete da joj je pomogao da prikrije tragove.

On je, međutim, kako saznajemo, prošao i poligrafsko testiranje. Kod tužioca je kategorički tvrdio da nema veze ni sa nestankom ni sa ubistvom starice, kao i to da je nije ni poznavao. Detaljno je ispričao gde je bio tih dana, kada se, kako istražni organi sumnjaju – dogodilo ubistvo. Ipak, i njemu i sestri je, na zahtev tužilaštva, određen pritvor do 30 dana.

Prema rečima advokata Nebojše Maraša, koji brani Momčila Dujovića, u postupku je napravljen niz propusta, pre svega od strane tužilaštva u Sremskoj Mitrovici.

– Po nalogu tužioca policija je njega protivpravno uhapsila – tvrdi Maraš. – Naloženo je da se on privede zbog sumnje da je počinio krivično delo pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela i određeno mu je zadržavanje. Član 333, stav 5 KZ Srbije, međutim, ističe da nema krivičnog dela kada je reč o bliskim srodnicima. Odnosno, pa čak i da je brat pomogao rođenoj sestri da sakrije telo, za to ne može da bude kažnjen.

Uprkos tome, navodi branilac, Dujović je uhapšen i priveden, a kada je tužilac video da je pogrešio promenio je pravnu kvalifikaciju dela i stavio mu na teret da je pomogao u zločinu, odnosno da je saučesnik u ubistvu.

PROČITAJTE JOŠ – UHAPŠENI MONSTRUMI KOJI SU ZVERSKI UBILI STARICU: Devojka (25) ubila nesrećnu ženu, a potom leš prevezla do kontejnera u Krčedinu i zapalila ga

Ono što dodatno sada komplikuje istragu je činjenica da se do ovog trenutka ne zna tačno kako je starica ubijena. U naredbi za sprovođenje istrage navodi se samo da je usmrćena “na neutvrđen način”. Zasada nema oružja, a ne zna se ni mesto zločina, kao ni gde je automobil, kojim je prebačena starica do Krčedina.

Posle pronalaženja ugljenisanog tela 20. juna u kontejneru u vikend-naselju Krčedin policija je krug osumnjičenih suzila na osam osoba. Tužilaštvu su do utorka, međutim, privedene samo dve – rođeni brat i sestra. Starica je poslednji put viđena živa 15. juna, a dan kasnije njen suprug Ljubisav, koji je bio u njihovoj vikendici u Karlovčićima, prijavio je nestanak.

Majda Garović živela je u Zemunu

Prema priči meštana ovog mesta, bračni par je tu kupio kuću pre petnaestak godina.

– Ne volimo ništa da ga pitamo o ubistvu njegove žene. Tek kada su je identifikovali, onda su mu javili, sve do tada on nije znao gde je ona, ni da je ubijena. Nismo im videli sina, ne znamo da li je stigao iz Nemačke, a ni kada će biti sahrana – govore žitelji Karlovčića.

– Ljubisav je stalno ovde, a Majda je dolazila povremeno, ona je više boravila u Zemunu. Oboje su radili u Nemačkoj i tamo su stekli penziju, nikada ih nismo pitali koji posao su radili, ali znamo da imaju sina koji je ostao tamo. I penziju su tamo podizali, nekoliko puta godišnje – priča jedan od meštana Karlovčića za “Novosti”, dodajući da su pre nekoliko meseci porodično, bili svi zajedno na jednoj svadbi.

PROČITAJTE JOŠ – ZLOČIN U ZEMUNU: Staricu usmrtili zbog 2.500 evra?

U ovom selu za ovaj bračni par svi imaju samo reči hvale. Opisuju ih kao kulturne sugrađane, koji ni sa kim nisu imali probleme.

PROMENA NADLEŽNOSTI KAKO nezvanično saznajemo, što zbog propusta u predistražnom postupku, ali i činjenice da su i žrtva i osumnjičeni sa teritorije glavnog grada, ovaj predmet će, najverovatnije, preći u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

– Kad bismo Majdu sreli na ulici, uvek bismo se lepo pozdravila. Jedna fina, ljupka prava gradska dama. I Ljubisav ima oko 85 godina, teško se kreće, ali bez obzira čak i auto vozi – priča jedan od komšija porodice Garović.

U Gornjanskoj ulici gde stanuje Ljubisav, poznanici i prijatelji, pričaju da kada je starac otišao u Zemun, zatekao je otključan stan i tada je prijavio policiji nestanak žene.

– Mi koliko smo čuli, da je u Krčedinu pronađen samo deo tela, za ostalim se i dalje traga – govore Karlovčani, koje ne bi začudilo da se ubistvo desilo iz koristoljublja.Izvorni link

Slični artikli

Top